onsdag 6 januari 2010

When it rains it pours

5 januari
Vi åt lunch i ett hål i väggen vid vägen. Sådana luncher kostar för två personer från 190-500 BHT beroende på hur många rätter man beställer och vad man dricker. Igår hade vi en nära-döden-upplevelse av hunger så vi beställde tre rätter och en varsin cola. Det gick på 420 BHT. Om ni undrar varför vi skriver så mycket om vad allt kostar så är det för att alla våra kommande gäster är lite nyfikna på vad saker och ting kostar.
Just det har är en spicy beef salad. Man kan få den i styrka thai, medium eller mes. Vi tog medium och våra läppar brann. Satan i gatan.















Lagom tills känseln återfann sig i läpparna var det dags for lite fotmassage och manikyr. Trodde vi. Stället vi valde skulle ha manikyr men den tjejen var inte på plats. Asa som skulle ha haft manikyren (det kanske ni alla förstod) blev därför erbjuden en gratis fotmassage som kompensation. Vi har hittills varit lite oroliga for fotmassörskans liv och hälsa då Asa är galet kittlig. Det fanns ingen anledning att oroa sig, visade det sig. Känslan är allt annat än en kittling. De trycker och drar med fingrar och pinnar så att man undrar om det kommer ge blåmarken. Konstigt nog är det skönt ändå.















När vi åkte hem från stranden började det SPOregna. Bara på den korta biten hem på motorcyklarna hann vi bli totalt dränkta. Vi började bli oroliga för om vi skulle behöva åka iväg i detta regn for att hämta Pontus i skolan. När klockan var 15.45 och vi skulle ha behövt åka tokregnade det fortfarande. Då är det ganska skönt att ha en kille som går i åttan som inte är rädd for att prata för sig och pruta till sig ett bra pris for en tuktuk hem.
Här kliver Pontus ur tuktuken nere vid vår korsning.















Sen blev det tjugo frågor. Sammanfattningsvis kan vi bara säga att han var otroligt nöjd med sin första dag. De hade gympa på stranden och teambuildingovningar for att lära känna varandra.
Pontus satt och slappade en stund och helt plötsligt gick han in på sitt rum och la sig. Nar vi knackade på typ 2 minuter senare så sov han. Det tar på krafterna att börja ny skola. :)















Så var det dags att hämta tvätten. Medan Lill-Asa städade åkte Asa den korta biten till tvätten och hämtade bland annat ut dessa små söta trospaket. Det totala priset for två påsar vikt tvätt var 95 BHT. Tänk om man kunde ha det så hemma.















Vi satt och drack kaffe när Lill-Asa ropade till "Kolla en elefant utanfor fönstret!" Vi blev nog lite chockade så vi hann inte få upp kameran då. Tack och lov stod de bara 20 meter från vara motorcyklarna när vi skulle iväg och äta middag så att vi kunde fota dem då.















Vi åkte till Klong Dao och gick längs stranden for att hitta något bra ställe att äta på. Det är full aktivitet på stranden så dags. Folk spelar fotboll och beach volleyboll medan andra tar kvällsdopp.















6 januari
Först vill vi börja med att gratta världens bästa mamma/svärmor/svärmormor Karin, eller Karim som hon också kallas. Hipp hipp hurra for dig. Hoppas att du får en underbar födelsedag och vi firar dig när du kommer ner till oss. Kram kram på dig!!!!

Igår kväll var nog Poppe väldigt trött när det var dags att knyta sig. Han hade glömt att ställa klockan. Det har nog aldrig hänt forut. När vi väckte honom idag studsade han upp och var redo för en ny skoldag.
Har drar skolskjutsen iväg.

4 kommentarer:

  1. Åh man blir alldeles lycklig när man läser om erat liv. Man känner hur glada ni är och hur bra ni mår!!

    Jag hade tänkt att tacka för att ni skriver ut alla priser på allt förut men glömde bort det! Vi vill gärna bilda oss en uppfattning om vad mat, massage, tvätt osv kostar. Tack!

    Gud så roligt att Pontus hade det bra!!!!! Har tänkt så mycket på honom och väntat på uppdatering!

    Tilda har surrat om Kerstin hela dagen och det kommer nog bli sura miner imorgon bitti då inte Kerstin är med på bloggen men å andra sidan är ju tok-Åsa med så då är hon väl nöjd med det.
    Vi pratar Thailand dygnet runt just nu med barnen och Eric filar på mail till Pontus. Han vill att Pontus rekar priser på DS spel men han skriver mera om det sen.

    Nu ska vi sova efter en tokintensiv dag.

    saknar er massor

    SvaraRadera
  2. Tack för alla fina ord på min födelsedag. Jättemysigt med alla som kom (Gun med familj och Marie och Magnus.Lennart hade komponerat menyn. Jättegott var det.
    Det fattades några men vi får snart träffas, overkligt! Ska bli så mysigt
    Kram mamma

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig skolskjuts Poppe har.
    Vi har ju rådjur i vår trädgård och ni elefanter, same same
    hihi
    Vi hade en trevlig och supergod sopplunch hos mamma idag, saknade er så klart men vi vet ju att ni har det toppen.
    kram till er alla
    Gun

    SvaraRadera
  4. Vad roligt det är att följa er via cyberrymden. Bor fint ni bor, och i närheten av elefanter... Varför följer man inte era fotspår genom att leva som ni gör? För mycket trygghetsknarkare i mig är svaret på den frågan.

    Ha det bäst

    SvaraRadera