tisdag 5 januari 2010

Skolstart

Nu när vår "vardag" har börjat så kommer det här att bli vår nya bloggtid. Vi bloggar alltåa runt lunchtid thailändsk tid och arla morgonstund i Svedala. For er i Australien runt 16-tiden. För dig i Canada (vi misstänker hockeyproffset Lukas för vi känner inga andra i Canada... men du är val snart på G hemåt) blir klockan 23.00 på kvällen dagen innan, vilket borde betyda att vi alltså inte ens har skrivit bloggen då. Eller? :)

4 januari

Vi har döpt vår huskatt till Kerstin. Kerstin är en väldigt pigg och alert liten katt och lite kär i Pontus, tror vi. Hon följer honom som en hund. Hon känner nog på sig att han är lite allergisk. När vi inte sitter på uteplatsen tittar hon gärna in genom fönstret på baksidan. Hon jamar väldigt mycket for att få vår uppmärksamhet. Väldigt charmigt.















Koh Lanta är ju lite svenskinspirerat då de ju bor en hel del svennisar har under långa perioder. Man kan köpa svenskt snus, svenska tidningar och även äta svensk mat.
Dagen före skolstarten fick Pontus välja matställe och han ville prova att äta på Bajen Steakhouse. Han var nog lite pizzasugen och vi hade ju inte så mycket emot att dra i oss en pizza så där dagen innan vår lite sundare livsstil kickar igång.

När vi kom hem såg en ny film vi köpt, Sunshine cleaning. Riktigt bra tyckte vi alla tre. Den handlar om två systrar som startar en städfirma som städar upp efter dödsfall.















5 januari

Våra klockor ringde 07.45 och Poppe var snabbt uppe och gjorde sig i ordning inför första skoldagen.
Igår kväll innan vi åkte hem köpte vi frukostfrukten i fatet nedan för endast 100 BHT, alltså drygt 20 kronor.















Vid 08.30 slängde vi oss på motorcyklarna och åkte norrut på muggjakt. Pontus behövde nämligen en mugg att dricka vatten ur inne i klassrummet. Vi hittade en på marknaden inte långt från skolan.
En halvtimme senare var det samling i salan (typ aulan) i skolan. Nedan ser ni Pontus sitta bland sina blivande klasskamrater i klass 7-9.















Salan var full av elever, lärare och föräldrar och rektor Helena började med att hälsa alla välkomna till en ny termin. En del av eleverna gick i skolan även förra terminen och är nu alltså tillbaka från jullovet. I Pontus klass är sex elever nya och sex som är kvar från förra terminen. Dessutom är fördelningen tjejer och killar också fiftyfifty.















Sen fick alla ställa sig upp för då var det dags att sjunga thailändska nationalsången. Det var väl ingen text vi hade direkt koll på men det lät ungefar så har: kok smock lang som poooo. Pontus kommer säkert ha koll på den snart då de sjunger den på varje samling.















När vi sagt hejdå till Poppe åkte vi hem och bytte om och hämtade vår smutstvätt. Vi har en litet tvätteri precis nedanför där vi bor. Det kostar 30 BHT per kg tvätt och ikväll när vi hämtar den rena tvätten får vi veta hur många kilo det var.
Vi drog sen vidare för en rask promenad på Long beach. Satan var lång den var. Idag lärde vi oss att en halvliter vatten räcker inte alls. Att solstiftet måste vara med på promenaden och att man måste slänga sig i plurret minst två gånger under promenaden. Det är varmt har.

På vägen hem från stranden passerade vi våra rena trosor och kallingar hängande på tork.

7 kommentarer:

  1. Lika varmt som ni har, lika kallt är det här i Vallentuna. Minus 18 grader. Vad var det ni sa? Klimatasyl! Låter inte helt fel.
    Ha det..

    SvaraRadera
  2. Haha, oj vad jag skrattade gott!
    Gillar nationalsången. Ska fråga min Thailändska frukttjej här om ni tolkat den rätt;-)
    Härligt att se ens trosor svaja i det fria. Jisses vilken lyx. Vår tvättstuga är så full med tvätt att jag måste pressa för att få igen dörren efter semestern.

    Härlig start för Pontus. Har tänkt mycket på honom under dagen!!

    Stor puss och kram

    SvaraRadera
  3. Ja vad ska man säga vilka härliga 3 månader ni har framför er. :)

    SvaraRadera
  4. Så härligt det låter! Men jag saknar Gunilla! Var är Gunilla? Har hon inte skött sig? Hon kan åka med mig till Thailand annars!
    Så mysigt att se tvätten fladdra:-)
    Kram Mamma

    SvaraRadera
  5. Så härligt det låter. Sjöng de svenska nationalsånger efter den Thailänska? Så skönt att se sin tvätt fladdra men inte behöva göra annat än att lägga in den i skåpet.
    kram kram
    Gun

    SvaraRadera
  6. Nu har Tilda också sett alla bilder. Klagar på att hon inte kan se tillräckligt många bilder på Stor-Åsa.
    Hon undrar vad hunden heter och hon vill hemskt gärna gosa med Serstin (Kerstin)
    Vi vill hemskt gärna boka det där Nautilus boendet så snart som möjligt, men vill då veta att vi bor på gångavstånd från er. Om Karin läser detta så är det riktigt billigt att bo där tycker vi.

    Kram

    SvaraRadera
  7. Hoppas att det var kul på första skoldagen! Hälsa P från mig! // Mia

    SvaraRadera