söndag 10 januari 2010

Chilifrukter och ladyboys

9 januari
Som väntat var vi ganska trötta efter vår dag till havs. Pontus tog nog rekordet. Han åt en hel chilifrukt, fick panik, läpparna domnade bort, magen knöt sig och han gick och la sig. Somnade 19.45 och vi är bara glada att han fick av sig kläderna innan han somnade.
Vi andra skulle försöka sitta uppe och se på På spåret som började 22.30 men det sket sig.
En liten tråkig sak som hänt är att våra huskatter Kerstin och Charlie har dragit. Vi hoppas på att de bara åkt på en weekendresa och att de kommer tillbaka ikväll. Igår blev det därför lite tomt pa altanen; Pontus hade ätit en chilifrukt, Gunilla var bakfull och katterna var bortresta.

10 januari
Imorse vaknade vi pigga som attan. Vi fick i och för sig väcka Pontus trots att han sovit 13 timmar vid det laget. Ar man tonåring, så är man.
Idag sökte vi oss längre norrut pa Long Beach med siktet inställt på massage. Vi tyckte att det skulle vara ett bra sätt att börja söndagen på. Vi hittade ett mysigt ställe som kunde ta emot oss alla tre samtidigt. Pontus och Lill-Asa valde en huvud-axlar-rygg-massage medan Asa tog en thai. Inte tokigt alls.















Vi hade fått ett tips på ett bra pizzaställe pa stranden av en arbetskamrat till Lill-Asa och Pontus kunde absolut tänka sig en pizza.















Vi fick smaka en slize och kan bara hålla med Irene om att den var gooood.















De flesta som jobbar pa Mr Wee är s.k. ladyboys or katoeys, alltså typ transsexuella man.
Så har skriver Wikipedia:
Kathoeys are more visible and more accepted in Thai culture than transgender or transsexual. Several popular Thai models, singers and movie stars are kathoeys, and Thai newpapers often print photos of the winners of female and kathoey beauty contests side by side.
Kul, tycker vi! Thailand har kommit längre än många andra länder på den biten.















Efter lunch blev det lite solning (trots att det var mulet) och strandtennis.















Pontus som är den som är mest rastlös av oss på stranden hade lite sug efter poolen och eftersom vi vuxna ju har hela veckorna på oss att glassa omkring på stranden så gav vi vika. Att ligga på altanen och läsa ar ju inte heller helt tokigt.

Vi bloggar ju som bekant från ett internetcafe och vi ser sannerligen fram emot var nya dator som ju Lill-Asas syster Marie tar ner den 21 januari. Igår hände en incident med att någon svensk ärthjärna har använt Asas inloggning på MSN som var av en uråldrig version som det inte gick att logga ut ifrån även fast det stod att man var utloggad. Personen har sen chattat otrevligheter med Asas pappa som hade trott att hon var på lyset och blivit helt galen ;) Nu är problemet löst och vi har avinstallerat den gamla versionen så att detta inte kommer kunna hända igen.
Något som ocksa ska bli skönt med egen dator är att få ett tangentbord med svenska bokstäver på. Så här ser ett thailandskt tangentbord nämligen ut.

4 kommentarer:

  1. Tråkigt det här med Kerstin, men ni får ju inte missunna henne lite kärlek. Hon kommer tillbaka när hon känner att det finns något att vinna med det (Mat), hon är ju katt.

    SvaraRadera
  2. Ja det finns alltid nötter som fånar sig, spelar nog ingen roll vart man åker.
    Hu, jag tänker inte en ta en tugga på chilli. Hoppas Gunilla mår bättre och att Kersin och Charlie är tillbaka nu. Andre älskar ju också pizza så vi kan väl gå tillbaka till Mr Wee då?
    Jag tror att pojkar i Poppes och Andres ålder vill ha en poolkant att hoppa från,ja eller en brygga. Allt annat verkar tråkigt om det inte är coola vågor.
    Kollade in skolans hemsida, fin. Har bara en saka att gnälla på, hihi. Det finns inget som heter "dagis". Annars lät allt proffsigt och kul. Det låter som Poppe kommer ha kul i skolan.
    Kram till er alla
    Gun

    SvaraRadera
  3. Åh, vad trist och tråkigt att det finns dumma människor lite varstans.

    SvaraRadera
  4. Tilda ville att jag skulle läsa högt från bloggen men jag hoppade över Kerstins weekendresa.
    Jag kan nästan förstå Kerstin om ni stänger in er när ni äter kyckling. Jisses så snålt;-) Nu får ni faktiskt locka tillbaka henne tills vi kommer.

    Trist med msn. Ja idioter finns det ju överallt. Skönt med egen dator sen när Marie kommer!!

    Jag saknade er blogg på lillsemestern, så pass att jag faktiskt smygläste den via telefonen. Underbart att följa er och se hur bra ni har det!!

    Här ska vi om några dagar säga hejdå till våra gäster och gå tillbaka till normalt liv. Känns faktiskt riktigt jobbigt att säga hejdå till dem då vi kommit varandra riktigt nära. Vi ska göra likadant som med er på tisdagen då Micke ska säga hejdå. Dvs gå till Hyde park och mata possumråttorna!!

    stor puss

    SvaraRadera