fredag 29 januari 2010

Sillchips?

28 januari

Tydligen tar transfern lite längre tid när man kommer på kvällen på grund av att det är mer trafik på vägarna då. Men tills slut när klockan var 20.15 rullade de uppför vår lilla backe utanför vår altan.

IMG_7723

Tadaaa! Det ser ut som att det snöar men det var bara vår lins som behövde en rengöring.

IMG_7725

Vi hade tänkt duka fram ett bord med lite godsaker men eftersom klockan hade hunnit bli så mycket så gick vi direkt på maten. De var ju lite trötta efter resan som tog fyra timmar längre än planerat och var därför sugna på att äta middag hemma. Åsa och Pontus åkte därför ner på byn och handlade lite blandad mat.

29 januari

Idag är det precis en månad sen vi åkte från Sverige. Tiden går skitfort men vi försöker att inte tänka på det…

I takt med att tiden går så växer ju som sagt Kerstins bulle (eller bullar) i ugnen. När man inte hittar någon bekväm sovställning provar man några nya.

IMG_7728

André ville sova lite längre i morse men Gun var sugen på att hänga med på morgonpromenaden. Hon körde också hårt under våra mag- och ryggövningar så nu har hon också magrutor.

När vi var snygga och färdigtränade åkte vi hem och väckte André och drog iväg på moppar för att äta lunch. Vi slog oss ner på ett ställe längs vägen på Klong Dao.

IMG_7730

Lill-Åsa blev akut trött och var i behov av en dubbel espresso så vi drack espresso, té och kall chokladdryck.

IMG_7732

Åsa och svägerskan.

IMG_7733

Idag var det klass 1-2 som bjöd på underhållning under samlingen i Poppes skola. De berättade sagan om kaninen Pricken och det gjorde de väldigt bra.

IMG_7736På vägen från skolan fick Gun syn på Herr Persbrandt som satt i sin silverfärgade jeep och väntade på att hämta barn. Så nu har vi alla sett Persbrandt köra bil på vänster sida.

Vitlöksbröd, banana split mm. Ja, ni vet ju vad som gäller på fredagseftermiddagarna.
Medan Gun sen tog en massage hängde vi lite runt affärerna och såg att Pringle har marknadsanpassat sitt sortiment för den asiatiska marknaden. Tror inte sjögräs skulle funka så bra i Sverige. Vad skulle kunna vara den typiska svenska chipssmaken? Hjortron, lingon, älg eller sill?

IMG_7738

Där inne ligger Gun och får sin massage medan grabbarna hänger utanför.

IMG_7739

8 kommentarer:

  1. Jag gillar Guns stil när dörren öppnats! Tada!!

    Härligt att alla är på plats. Kul med fredagssamlingen, den ser vi fram emot!!

    Sjögräs är barnens favvo smak på kex här. Eric äter ju till och med sjögräs som det är som snack i skolan. Många barn tuggar på det på rasterna. Apnyttigt och lite salt i värmen!!

    Kerstin verkar ju vara redo att föda, lider lite med henne. Ni får väl bädda om henne så hon sover bättre.

    Stor puss från oss i Sydney

    SvaraRadera
  2. Glömde jag min svarta slara (eller vad f-n ni kallar dom) Ett halvs huckle kan man ju säga. Apropå det, kan ni köpa ett klarrött till mig ;o) Om ni kan lägga ut. Eller förresten. Axel vill nog ha en t-shirt till (nöjd med den han fick!) Så jag kan då sätta in en slant?

    KramKram och hälsa Gunsan!

    PS Pappa åkte vid 06,20 i morse, vad hade man väntat? DS

    SvaraRadera
  3. Hej Guuuuuuuun !
    Vad fin & gla som vanligt i Varmen & efter denna resa & For Hel...e Glom inte kameran da Micke P Swischar forbi :O) anar att hon njot av att fa komma till Skolan, hennes Grej liksom Katten ser ut som valdigt platt for att vara med kattungar.
    Andre sa avvis ar Erik & jag pa Er !!!
    Kram kram till er allihopa !!!
    Lollo & Erik

    SvaraRadera
  4. Kerstin ser nästa sprickfärdig ut stackarn. Om hon inte fått innan jag kommer så kanske jag får agera kattmorska eller vad det kan heta. Jobbat färdigt på en månad-:))Här ska firas ikväll med bubbel får det bli
    Ses snart
    Kram mamma och sväris

    SvaraRadera
  5. Populärt resmål ni valt detta år må jag säga. Många besökare blir det :-)

    Härligt att få följa med via cyberrymden. Hälsa Gun så gott, och Persbrandt förstås...

    SvaraRadera
  6. Tilda hälsar att ni ska vara tacksamma till Kerstin och Charlie som diskar åt er. Vi har kollat igenom dagar som hon missat och konstaterat att man inte längre kan förstora bilderna genom att trycka på dem. De kommer upp i princip i samma storlek. Tilda vill gärna studera vissa bilder och vill se dem i större format för att kunna se varje detalj.

    Puss Anna och Tilda

    SvaraRadera
  7. Karin: Vilken underbar känsla att gå på långledighet. Vi vet ju hur det känns... :)
    Vi tror att Kerstin har planerat det här med födandet. Först trodde vi att hon ville föda när Marie var här men hon vill ju självklart också ha hörselkontroll på sina små.

    Anna-Panna: Tyvärr är vårt internet här i lägenheten det allra snabbaste och det skulle ta alldeles för lång tid att lägga upp fotona i den storleken och vi skulle få alldeles för många grå hårstrån och det vill man ju inte ha när man åker på en thaimout :) Ni får se allting live sen när ni kommer i mars.

    SvaraRadera
  8. aha, då får jag förklara det för Tilda-pilda. Det är hon som tvingar mig att förstora varje bild för att finstudera er och framför allt Kerstin och Charlie.

    Puss

    SvaraRadera