onsdag 13 januari 2010

Storstädning & toaletter

12 januari
Enligt många bloggar vi har läst städar man inte själv utan man betalar för tjänsten. Städningen av vår lägenhet är 1500 THB vilket vi tyckte var lite dyrt då det nästan är en dagsbudget för oss. Vi priotierar då mat. Igår valde vi därfor att köpa lite mer stadgrejer på marknaden.















Nu inser vi verkligen det positiva i att ha en tvåa på 65 kvm och en dammsugare - katter. Herregud vad vi slet i värmen. Vi slet i 2,5 timme sida vid sida men det blev jättefint. Nu förstår vi också mer de ca 350 kronor de ville ha för jobbet. I och för sig tror vi att det går att få betydligt billigare om man anlitar någon utanfor Lanta Loft.

Efter en himmelsk dusch drog vi ner mot huvudgatan för att hitta någonstans att äta. Vi valde Rann's som har en tvillingrestaurang på stranden som vi ätit på förut. Den här var mycket bättre och billigare. Precis när vi hade satt oss pekade servitrisen på himlen och sa
"Move in? Rain" Och mycket riktigt. Precis när vi slagit ner vara rumpor vid ett bord under tak, började det vräka ner. Vi fläskade på och delade på en carbonara som var bland den godaste vi ätit. Vi kände att vi ju hade bränt så många kalorier under dagen, både på promenad och städning och man vill ju inte komma hem som två benrangel :)















13 januari

På Naxos hade ju Gunilla en lite för stor hjälm men vid frukostbordet imorse hittade Lill-Asa en i hennes storlek.















Pontus sa hejdå till Kerstin innan det var dags att åka till skolan.















Inte mycket var annorlunda den har förmiddagen. Vi har fortfarande blå himmel och det blir därför många dopp under vår raska promenad. På fredag ska vi ta fram måttbandet för att mäta oss för att se om det går åt rätt håll men det känns verkligen så. Annars kommer vi hem. Närå.
Lunchen idag blev en sweet and sour-kyckling och räkor med het chilisås. För er som kommer och hälsar på oss och som tycker om fisk och skaldjur är det bara att gratulera. Billigt och supergott. Karim, vi håller tummarna för att det går bra på din allergitest.















När vi åkte ner hit till Koh Lanta var vi lite rädda för att allt skulle vara för tillrättalagt och svensktanpassat men så är det faktiskt inte. Ni som har läst vara resebloggar tidigare vet att toaletter är ett kärt ämne och det säger ganska mycket om landet man är i.
Toaletter är ett exempel på att det inte har ändrats för mycket för turisternas bekvämlighet. Det tycker vi om.
Igår kväll var restaurangens toalett så har fin med både lås, toaring, toalettpapper och spolning.















Ofta är de väldigt mysiga utifrån men ganska spartanska när man väl kommer in. Om det finns något handfat så är det oftast placerat utanför toaletten.















Oftast ser de ut ungefar så här. Man tror att det finns en spolknapp, men näru! Spolningen får man fixa själv genom att ta vattenskopan i den stora vasen och ösa for hand.















Ytterligare ett exempel på hur mysiga de kan vara utifrån.

4 kommentarer:

  1. Så kul att se Kerstin!! Håll hårt i henne annars kommer vi inte;-)

    Gud så sunda ni är!! Jätteduktiga!
    Skönt att gunilla har en hjälm i rätt storlek, har helt klart oroat mig en del för det!

    Såg ni att Tilda ville ha er adress? Det ligger ett brev till Åssa, Åssa och Pontos här som vill komma iväg. Hon har frågat mig var 5e minut om ni svarat, börjar bli lite tjatigt.

    Stor puss Anna

    SvaraRadera
  2. Ojoj, vad pappa kommer att få uppleva saker! Jag med såklart men jag har ju sett lite mer än han har. Jag är lite orolig för maten. ÄLSKAR fisk och skaldjur men är ju rädd för det "starka". Är en riktig mespropp vad gäller starkt kryddad mat.

    I dag bara en vecka kvar tills vi reser!

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Vad bra, nu slipper jag oroa mej för Gunilla:)

    SvaraRadera
  4. Jag blir glad och tacksam om jag slipper hålet-i-golvet toaletterna. Vid min favorit strand i Ao nang så var det en sån toa. De mesta har plus och minus-sidor. Hål-o-golvet toa står alltså på min minussida.
    Ja nog bränner man kalorier när man städar i den värmen. När jag var hos Lollo så skulle de ha en av sina htresbesikningar, då storstädade vi. Åh hu så svettigt det var.
    kram kram
    Gun

    SvaraRadera