lördag 16 januari 2010

På fyra hjul genom djungeln

15 januari
Efter att vi hade bloggat igår satt vi kvar en stund vid datorn och läste några bloggar som vi följde redan i Sverige som är skrivna av andra personer som är har på Koh Lanta på en thaimout. En av tjejerna skrev att hon hört ett rykte om att Mikael Persbrandt ska vara här och ha barn i en av skolorna. Vi trodde dock inte att det skulle vara i Pontus skola de skulle gå i.
När vi senare träffade Pontus berättade han att Persbrandt vart och hämtat och lämnat barn under veckan. Tyvärr var han dock inte på fredagssamlingen den här veckan. Kanske nästa? Marie funderar på att snöra på sig en korsett i det fall att han skulle dyka upp nästa vecka :)
Ni får så länge hålla tillgodo med Pontus jättetrevliga lärare Peo.















Igår var det förskolan som ansvarade for samlingen och de sjöng lite olika sånger, bland annat en räknesång på svenska, engelska och thai.
Sedan var det prisutdelning for sandskulpturerna som de ju byggt tidigare under dagen. Alla grupper fick priser och Rävarna som Pontus var med i, fick pris för att ha skapat den mest fantasifulla.















Efter samlingen gick vi till vårt fredagsställe och beställde in vitlöksbröd och banana split och dryck.















Pontus ville sen gärna visa vad de olika grupperna hade byggt på stranden. Den här hajen var nog i vårt tycke den coolaste.















Pontus grupp hade skapat ett vardagsrum med soffa, bord, TV och en Kerstin.















Så har bruna blev vi efter att ha gått en stund på stranden.















Vi kände for en hemmakväll for det var ju trots allt fredagsmys. Det blev lite mexikanskt, amerikanskt och thailändskt.

Igår vågade sig till och med Charlie in for lite gos och mat.















Vi såg på filmen Up som vi ju har hört har fatt fin kritik. Pontus tyckte om den men den var ju inte i nivå med Ice Age 3, direkt.

16 januari
När vi åkte på var tur söderut i torsdags åkte vi förbi ett ställe där man kan köra fyrhjulingar i djungeln. Det lät ju inte helt fel! Vi förstod att Pontus inte direkt skulle bli besviken över våra planer. Direkt efter frukost åkte vi iväg. När vi kom dit var det tomt och vi misstänkte att de var ute och guidade några andra. Vi åkte därför till en restaurang med en fantastisk utsikt där vi drack en varsin Cola medan vi väntade. Och väntade...















När vi kom tillbaka var det fortfarande inga där. Vi satt i skuggan och väntade i nästan en hel timme innan vi gav upp och åkte for att äta lunch. Asa fick till slut tag på en kille på telefon och bokade en tid för när vi ätit klart.















Satan i gatan så roligt det var! I Grekland har vi bara kört fyrhjuling längs vägar och det är ju så här man ska köra.















Pontus sag nästan lite religiös ut när han drog iväg längs de backiga, ojämna och guppiga vägarna.















Vi Asor hade bara ett stort leende på läpparna.















Guiden vi hade med oss var lite coolare och körde motorcykel längs dessa vägar. Vi hade betalat for 30 minuter och tiden gick väldigt fort.















Turen avslutades med en sväng uppför till en utsiktsplats. Pontus hade inte ro att njuta av utsikten utan körde lite extra, backade och trixade.

3 kommentarer:

  1. Vilken högtid för Pontus! Låter kul.
    Själv jobbar jag sista helgen innan jag åker.
    Nästa gång blir i mars!
    Ha det fortsatt gott
    Kram mamma och sväris

    SvaraRadera
  2. Har fått en hel hög med skvallertidningar av Lotta kan jag meddela: Sanna Lundell som bor i hop med Persbrandt har en Olga som är 8 år. Sen har de två barn tillsammans: Igor 3 år och Lo 3 månader (tidningen är dock från oktober)
    Har en ensamkväll i hemmet och läser ur skvallertidningshögen, vad man lär sig :o) Visste ni t.ex. att Beckhams ska skilja sig?!

    SvaraRadera
  3. Halloj!

    Jisses så bruna ni är nu!!

    Kul att se bilder från skolan, ser så mysigt och familjärt ut!
    Häftig hajmun i sanden!!

    Stor kram Anna

    SvaraRadera