måndag 4 januari 2010

Inskrivningssamtal

3 januari
Nu har vi beställt en ny dator. Det blir Lill-Asas syster Marie som får hämta den på posten och ta med den när hon och pappa Kjell kommer ner om 17 dagar. Man blir hungrig av att beställa dator och av att blogga så vi åkte hem till Lanta Loft och hämtade upp Poppe for att hitta något bra ställe att äta på.
Inte långt från där vi bor finns ett resort och restaurang som heter Relax bay. Direkt när vi såg skylten kändes det bekant. Vi började fundera på om det inte var har som våra kompisar Monica och Anna hade bokat boende?















Vi är också 99,9% säkra på att vi såg Orup sitta där och äta med sin familj. Han har ju lite speciellt utseende. Stället var toppmysigt och man fick gå långa trappor for att komma ner till restaurangen som har utsikt över havet.
Två väldigt äkta leenden...















Ovanför vägen hängde coola lampor som visade vägen.















Våra nya rutiner funkar kanon och vi kom i säng vid en bra tid. Vi laddade ju för fullt för inskrivningssamtalet i Pontus skola.

4 januari

Klockan 11.30 skulle vi träffa Pontus nya lärare, Peo. Vi var ute i god tid så vi gick en sväng på en marknad i närheten och köpte en toaborste och Mr Muscle.

Pontus skola ligger på en resort och klassrummen ar alltså bungalows.















Peo verkar jättetrevlig och vi gick igenom lite grovt kring planer, schema och lite annat smått som är bra att känna till på skolan. Ett exempel var att man inte ska sticka in handen i en buske for att hämta en borttappad boll.















Efter lunch och shopping i tryckande hetta i Saladan åkte vi hemåt och passade på att ta en liten avstickare till en resort som familjen Holmström funderar på att boka när de kommer i mars. Det såg mysigt ut och vi tror att det skulle passa familjen H. som hand i handsken. Det som också är ett riktigt plus är att det är gångavstånd hem till oss. I alla fall på kvällen nar det blir lite svalare. Och om man är utrustad med ficklampa.















Det har dagens Pontusshopping. Det som inte syns på bild är julklappar han köpt till oss idag. Vi firade ju inte jul ihop så vi ska ha en liten alternativ jul ikväll.















Badbyxorna ska han ha på gympan imorgon. De kör igång med heldag imorgon och börjar med samling och sen gympa på stranden. 9-16 får vi klara oss själva imorgon fast vi skulle faktiskt få vara med på samlingen direkt på morgonen. Det ser vi fram emot.

6 kommentarer:

  1. Vad kan finnas i buskarna?

    SvaraRadera
  2. Äsch så försvann min kommentar.

    Blev så glad att hitta livstecken från er innan vi ska sussa kudden!!

    Vilken upplevelse för Pontus!!!!!!!!! Han kommer lära sig mera på dessa månader än flera år i svensk vanlig skola. Underbart att han är så pass gammal att han dessutom kommer komma ihåg detta.

    Är det boendet med utomhus duschen?

    Nej, nu är det hög tid att somna

    stor puss o kram

    SvaraRadera
  3. Anna, vad heter stället och vad kostar det? Ser hur mysigt ut som helst.Låter som ett ställe jag och Maria skulle vara inresserad av att hyra några nätter. Jag längtar så till 1 feb. Synd att vi inte kunde träffas där Anna!
    Kram Karim

    SvaraRadera
  4. Coola shorts Poppe. Skoltiderna låter ju behagliga och gympa på stranden är ju varmt och skönt. Kul att ni får vara med på samlingen. Ha så kul i skolan
    kram
    Gun

    SvaraRadera
  5. Hej Pontus!
    Skolan ser fin ut. Hoppas att första skoldagen var rolig!
    /pappa

    SvaraRadera
  6. Pappa Hans: Helst vill vi nog inte veta vad som finns i buskarna men vi misstanker att det ror sig om ormar och spindlar.

    Karim och Anna: Japp, fotot visade stallet med utomhusbadrummet och heter Andaman Sunflower http://www.andaman-sunflower.com/

    Pappa Bjorn: Ja skolan ar toppenfin och det kandes sa ratt att lamna honom dar i dag. Han ar inte blyg direkt, sonen :)

    Kram Asa och Asa

    SvaraRadera