torsdag 14 januari 2010

Lyckorus

13 januari

Eftermiddagen förflöt lugnt. Efter att Asa hämtat Pontus i skolan badade vi en stund i poolen. Det som är ett stort plus med vår pool är att det är en saltvattenpool så att man slipper lukta som en simbassang efter varje dopp. Pontus och Asa tog sen en snabb sväng till Saladan då Pontus var sugen på att titta närmare på en iPod-hogtalare som han sett förut. Lill-Asa var hemma och läste. Middagen åts hemma och sen satt vi på terassen och surrade med Kerstin och Charlie fram tills vi gick och la oss vid vanlig tid, 22.00.

14 januari

Igår köpte vi en ny frukt, dragonfruit. Mest for att den var så snygg och för att vi ju självklart vill prova alla exotiska frukter innan vi åker hem. Vi åt den till frukost i morse och den smakade faktiskt ingenting. Men vad gör det när man är så snygg?















Idag hade vi bestämt oss för att utforska områderna söderut. Nu är vi helt frälsta. Vi började med en lunch på det har stället.















Vi måste komplettera gårdagens inlägg om toaletter med ett foto från dagens lunchtoalett. Han som lagade maten bodde på stället och det här var hans spegel, tandborste och borste-anordning. Så jäkla charmigt. Själva toalettstolen var sån där låg sak som man hukar sig över. Den värsta typen av toaletten enligt Lill-Asa. Om man inte har några benmuskler så har man fatt mjölksyra i låren redan innan strålen börjar komma.















Med en varsin thairätt och vatten (for totalt 170 THB) åkte vi sedan söderut. Vi satt med lyckorus efter lyckorus över hur vackert, charmigt och färgrikt allting är. Fina hus blandas med ruckel. Djungel vart man än ser och både goda och mindre goda dofter.















Vill man inte flytta in i det här huset?















Asas motorcykel är klockren men Lill-Asas har några fler år på nacken. Vi ska nog byta ut den mot något yngre och piggare när vi ska prata med receptionen om att hyra även i februari och mars.
Hon ser dock rätt lycklig ut ändå.















Vi började åka mot Old Town som ligger på ostkusten men vägarna den sista biten var dammiga grusvägar och vi hade lite ont om tid så vi valde att vända. Det får bli en annan gång. När vi har skidglasögon på oss.















Utsikten var magisk men gör sig ju inte riktigt på foton.















En sträcka åkte man längs vattnet.















Nej, nu måste vi hem och duscha av oss vägdammet och hämta upp vår rena tvätt på vägen.

7 kommentarer:

  1. Så charmigt med den gamla backspegeln på toaletten:-)Och det gröna huset hade jag velat ha. Ni ser inte ut att lida över att bo där ni bor heller!
    Jättefint
    Kram mamma och sväris

    SvaraRadera
  2. Vilken perfekt tandborsthållare!

    SvaraRadera
  3. Gissar att pappa också kan tänka sig hyra motorcykel!

    SvaraRadera
  4. Andre vill absolut hyra mc/moppe. Vi vill också göra mysiga utflykter. Pappa brukar ju låna hoj ibland så han är nog knappt rostig...
    Kram kram
    Gun

    SvaraRadera
  5. p.s Frukten på bilden sägs vara mycket godare om man serverar den kall
    från en som fått en rumstempererad pitaya
    Gun

    SvaraRadera
  6. Åh, vad det är härligt att kika in i er blogg och få se en annan verklighet än den man själv befinner sig i. Tack snälla!

    SvaraRadera
  7. Förstår att ni går i lyckorus!! Det ser helt underbart ut verkligen och det låter toppen att det inte är för turistigt överallt. Det har skrämt mig lite att det skulle vara som att komma till Sverige fast med bättre klimat dock. Ska bli roligt att kunna få se glimtar av äkta ett äkta Thailand oxå!
    Så kul att ni äter på de mera äkta ställena, det måste väl dra ner priserna rejält?

    Kram Anna

    SvaraRadera