lördag 2 januari 2010

Då kör vi igen!

Vår dator ville bara vara med en endaste dag på vår thiamout. Kanske att allt flöt på lite för bra eller så hade den problem med det thailändska klimatet. Vi bloggar nu från ett internetcafe i väntan på att vara första gäster kommer ner med en ny dator om ca tre veckor. Vi mår i alla fall oförskämt bra, och vi trivdes från första dygnet. Vi har också fått en rivstart med djurlivet bara för att vi ska tuffa till oss från början. Vi har haft stora spindlar inne i lägenheten och en massa småkryp. Det som slår allt är ju faktiskt igår när Lill-Asa skulle köpa två stycken "Lacoste"tröjor och sliter tag i galjen och stirrar en slingrande orm rakt i ögonen. Lill-Asa och ormen stirrar varandra i ögonen ett bra tag innan affärsägaren skriker SNAKE! Hua... Vi har också varit förbi Pontus skola och pratat med rektorn och hennes man som är typ något administrativt där. Vi fick alla tre ett mycket bra intryck.

För att kunna ta sig omkring på ett smidigt sätt blev vi tvungna (stackars oss) att hyra, vad vi trodde var varsin moppe. Nar vi sedan trycker på gasen visade det sig vara motorcyklar. Vi sörjer inte for det :) För er som oroar er för vänstertrafik i kombination med motorcyklar kan vi meddela att trafiken är långsam och det i stort satt bara är enda gata som går igenom hela rubbet, sa det är ingen svår korning. Vi är inte heller några fartdårar så vi utnyttjar inte hastigheten heller.

Nu börjar vi med att blogga från den 30 december fram till dagen datum så vi kommer ikapp en del.

30 december
Det blev en liten siesta i alla fall. Ett par timmars sömn så vi skulle orka med kvällen. För att kunna piggna till satte vi oss ute pa terassen en stund for att konstatera att vi faktiskt har en gnutta havsutsikt.















Vi har även två huskatter. Från början trodde vi även att vi hade en husödla och en hussyrsa, men katten åt upp både ödlan och den enorma syrsan, sa nu ar det bara katter igen. Har ser ni när vår huskatt äter upp syrsan.














Efter att var ninjakatt hade ätit körde vår väldigt service-minded handyman Paph oss till en jättemysig restaurant nere vi havet. Han såg också till att servitören sedan skulle köra hem oss. Det blev thaimat för oss, och eftersom Poppe bara hade sovit två timmar det senaste dygnet fick han beställa in lite västerländsk mat. Vi är så snälla.















31 december
Eftersom vi redan började med jetlag hemma pa Asen blev det inte direkt nagot mer än så. Vi sover förbannat länge på morgonen men det kommer ju att anpassa sig med så fort Pontus börjar skolan på tisdag. Så på nyårsafton vaknade vi klockan 12.15!!!















Vi hittade en jättemysig restaurang som heter Gong Grit och ligger precis på stranden Klongh Dao. Vi beställde alla in thaimat och Pontus åt sin Panang-kyckling med god aptit.















I väntan på fyrverkerier och tolvslaget satte vi oss (fast låg är nog mer korrekt) vi oss pa en bar.














Vi gick sen till Slow down som är ett svensknäste av guds nåde, i alla fall på nyår. Vi satt i en båt på stranden och tittade på alla svenskar som åt nyarsmeny. Inte riktigt var grej och vi gick därfor vidare längs stranden for att titta på fyrverkerierna. Otroligt mycket fyrverkerier och Pontus var helt hög när vi hamnade precis under en stor raket och det ramlade ner saker på oss.

Vi avrundade sen kvällen på var uteplats och gick inte i säng forrän 02.00.

1 januari

Vi fick inte med oss kameran igår så därför finns inga bilder från när vi besokte Pontus skola eller när Lill-Asa hade sin ormincident. Skolan kommer ni ju att få se framöver och en orm på en galge hoppas vi att ni ska slippa se.
Vi tog en öl vid stranden innan vi åkte och duschade inför kvällens middag som vi intog på Retro inte långt ifrån där vi bor.














Det fanns en kattunge där som adopterade Asa som sin mamma och diade hennes klänning tills den var plaskblöt.

För att forsöka få någon rätsida på sjusoveriet fick Poppe gå in till sig vid 22.00 men den ungen kan sova så vi ändå tvungna att väcka honom i morse efter 13 timmars sömn.

5 kommentarer:

  1. Vilken djäkla osisi med er dator. Jag har messat mitt personnummer till er båda i morse men vet inte om jag har rätt nummer till Eken (det som stod som missat är inget mobilnummer)Det verkar vara underbart där ni är och jag ser så fram till att få resa med pappa och hälsa på er. Trots det så älskar ju jag vintern. Vi har ännu kallat (runt -7) och i dag på förmiddagen vackert dalande snöflingor. En vacker utsikt till den sena lördagsfrukosten!
    Kramkram Marie

    SvaraRadera
  2. Tänk vad det är fantastiskt bra med bloggar ändå.Så kul att få följa med er på er thaimaout via cyberrymden.
    Njut bara njut.

    SvaraRadera
  3. Varför ramlade min kommentar bort?? Ok här kommer den igen :)
    Bättre med en kall Chang i handen är en orm på galjen. Gott nytt år på er. Kramar Monica och Anna

    SvaraRadera
  4. Marie: Vi haller pa att kopa dator nu, men vi har totalt hjärnsläpp bade Asa och jag. Forst hade vi glomt min mobil med ditt personnummer i sa jag fick slanga mig pa motorcykeln och aka hem och hämta den. Nu inser vi att, när nästan hela kopet är klart har vi lamnat visakortet hemma. Suck...

    Lotta: Vi lovar att njuta och njuta. Kul att du foljer var blogg!

    Monica: Underbart ordsprak!

    SvaraRadera
  5. Vilken otur med datorn. Den klarade säkert inte fukten. För oss dog ju en helt ny dator och Blackberry i fukten under semestern.
    Båda vaknade dock upp, min Blackberry först igår dock när den kom hem. Lycka!!

    Ser att Marie fixat en ny, det måste ju vara bättre än att springa till Internetställen hela tiden.

    Den där uteplatsen ser grym ut!! Där vill vi sitta;-)

    Perfekt att vara jetlagad så man orkar med nyår!! Vi kan inte säga detsamma. Vi körde igång 6 på morgonen med en intensiv dag med bushwalks och somnade gott alldeles för tidigt...

    Vill man texta er så ska man alltså skicka till Lill-lökens telefon?
    Har provat systers men när min telefon vaknade till liv fick jag fick jag från Lill-Åsas.

    Underbart med katter i huset, de äter nog upp det mesta av insekter. Dock inte ormarna...

    Puss

    SvaraRadera