onsdag 27 januari 2010

Jollkabbe

26 januari

Man blir ju lite sliten av en snorkeldag men Marie och Kjell var oförskämt pigga. Marie behövde shoppa presenter med sig hem och ville ha lite hjälp av Pontus så vi passade på att åka till Saladan en kväll när Pontus hade en kväll ledigt från kompisarna.
Vi började dock med en middag vid vägen.

IMG_7682
Marie verkade nöjd med sina inköp och vi Åsor passade på att köpa en födelsedagspresent till Karin som ju fyllt år när vi varit här nere. Den ska hon få när hon kommer ner den 2 februari. Det är ett hårt paket och vi tycker att det är fint i alla fall.

När vi körde hem såg vi en död orm vid vägkanten. Den var typ en meter lång och så hääär tjock. Blä. Eller som Marie säger, en död orm är en bra orm. Vi är beredda att hålla med.

27 januari

Efter sedvanlig promenad och massage tog vi en moppetur. Vi körde bakvägen till Saladan och såg saker vi aldrig sett förut. Vi passerade en apskola där man bland annat dresserar apor att hämta kokosnötter från palmerna så att de inte ska trilla ner och döda turister. Kanske de även kunde lära sig att plocka ner istappar i Sverige? Men vi har ju såklart inte så många turister, förstås.

Sen blev det fisk- och skaldjurslunch i Saladan.

IMG_7685

Hamnpromenaden med snygga människor fast Lill-Åsa tycker själv att hon ser ut som en uppblåst elefant på det här fotot.

IMG_7687

Här kan man köpa svindyrt svenskt lösgodis. Men vi är inte sugna konstigt nog. Vi dricker mekhong och Cola istället. :)

IMG_7689

Marie hade tidigare sett några saker i Klong Dao som hon ville köpa med sig hem så vi passade på att stanna där medan vi väntade på att Poppe skulle bli klar på thaiboxningen eller Muay Thai som det heter här. Det stod en man med tatueringar över hela kroppen och skuggboxades i 20 minuter när vi tittade på och det började krypa i Kjells kropp då han förgäves jobbade för att se tuff ut. Kjell reste sig upp och sa "Åh höckin jollkabbe” och gick mot mopeden. Fritt översatt från transtrandsmål betyder det ungefär "Åh vilken fjantfjolla". Vi skrattade gott och följde efter honom. Jollkabben står säkert fortfarande kvar och skuggboxas.

IMG_7691

Marie blev kvar i Klong Dao och fixade en fransk manikyr medan vi åkte hem till vårt lilla hem. Nu ska vi tokmysa så här vår sista kväll med Kjell och Marie. Imorgon byter vi ut dem mot Gun och André som kommer med samma flyg som Kjell och Marie åker hem till Svedala med.
Till Gun och André säger vi, varmt välkomna och flyg försiktigt!

3 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Ja här är det snö, snö, snö. De varnar för kaos i trafiken och kraftiga vindar....
    ja så Ubbe får lämna av oss på centralen så tar vi tåget. Sen är det upp till vädergudarna om vi kommer iväg.
    Sofi har åkt in till förlossningen(fan) så nu kommer väl Isak när vi lyfter. Det är väl inte meningen att jag ska vara med på den förlossningen. Förlossningspersonalen kan väl stoppa värkar?
    Ses snart
    kram
    Gun

    SvaraRadera
  2. Ohh, så spännande med hårda paket. Det ycker jag om. Och det där med ormar det pratar vi inte ner om. Om orm tycker jag inte! Men dom skulle bara våga:-))Efter att ha stått som packade sillar på ett försenat pendeltåg och stretat mig fram i motvind, halkande på trottoaren, så ser jag nu frm mot nästa vecka. Nu har det börja vräka ner snö också!! Fy attan
    Ses snart Kram mamma o sväris

    SvaraRadera
  3. Vad kul att Pontus ville fortsätta med boxningen!!

    Så nu blir det nya ansikten på bloggen!! Marie och Kjell måste ju vara jättenöjda, allt har sett så mysigt ut!

    Ormar är ok så länge de inte kryper in i bostaden tycker jag. Jag hade turen idag att komma lite senare än vanligt till uniforms shopen imorse och missade en spindel som var större än en vuxen handflata med orakade ben. Fick bara se resterna av den och det räckte gott och väl. Hua.

    saknar er massor
    puss Anna

    SvaraRadera