torsdag 7 januari 2010

Grodor och kycklinggröt

6 januari
Det tar 20 minuter fram och tillbaka att skjutsa Pontus till skolan. Lill-Asa hann knappt diska klart innan Asa var tillbaka.
Det var inte så mycket sol under vår promenad och vi behövde faktiskt inte ens bada för att orka med. Vädret har varit lite si och så sen vi kom och enligt vår danske vän som äger Lanta loft brukar det inte regna så har mycket i januari. Vi tror att det är för att det ska regna av sig så att ni som kommer och hälsar på oss ska få sol.

Lagom till lunch kom solen tillbaka och vi åt lunch i skuggan på ett ställe vid vägen.
Efter att vi bloggat delade vi på oss och Lill-Asa satt kvar på internetcafeet medan Asa och hämtade Pontus som slutade 14.00. Uppdelningen fortsatte då Asa fick manikyr på stranden och Lill-Asa begav sig ut på äggjakt.
På eftermiddagen dök den har lilla vännen upp ur avloppet på lilla toaletten. En av killarna i receptionen hjälpte oss att få ut den. Ingen av oss har grodskräck men hur vet man om de är giftiga eller inte? Någon timme senare hittade vi en ny. Denna gång under barbordet i köket. Den har gången var vi lite modigare och den fick åka ut på sopskyffeln.















Vi tog lite och dricka på vår terass och Gunilla, den enda utav oss som lidigt utav jetlag har nu piggat på sig och vill vara med på foto igen. Hon och Kerstin fann varandra direkt trots att Kerstin inledde deras vänskap med att bita henne i benet.















Vi har lite problem att hitta på norra delen av Long Beach. Nar man är på stranden har vi bra koll men det går ju inte att hitta ställena från vägen! Skitstörande. Igår fick vi därför två långpromenader på stranden. Till slut hittade vi dit vi ville gå och at en god middag med fötterna i sanden.















7 januari
När vi vaknade såg det mörkt ut på himmelen. Skulle Pontus få ta en tuktuk till skolan eller skulle någon av oss skjutsa? Asa chansade och chansade bra. Preciiiis nar hon steg over tröskeln hemma igen började det regna. Vi avvaktade därför med promenaden och valde att zappa mellan kanalerna lite. Vi fastnade framför SVT Worlds sändning av Stenhuggarens dotter. Dock frös de sändningen när det var som mest spännande och bytte sen ut det mot något så jävla SVT-typiskt. En stumfilm där man får följa en fågel som sitter på ett hustak. Sedan flyger den. Till en vattenpol. Där dricker den vatten. Läääänge. Så här håller programmet på tills det kryper i en. Tidigare i veckan visades den har filmen med en skata i huvudrollen.
Vi gick då ut till var terass så nu har vi ingen aning hur det gick för fågelhelvetet.
Vi inser mer och mer att vår terass är guld värd. Vi satt har och läste medan regnet smattrade i poolen.















Kerstin lekte kurragömma och ser väldigt skyldig ut när vi hittade henne på bardisken där hon ju vet att hon inte får vara.















Hon blev sa trött av leken att hon gick och la sig och sov bredvid Asa som somnat ifrån boken.















Då det fortfarande regnade fick det bli skåprensning till lunch. Asa valde nudlar med baconsmak medan Lill-Asa valde det hon trodde var kycklingnudlar. Men nä. Det var gröt med kycklingsmak. Tydligen ska det vara en delicious breakfast. Nu var det ju inte frukost vi skulle äta men den slank ner ändå. Aven om Asa holl på att kräkas bara av att se den grå smörjan från andra sidan bordet.

7 kommentarer:

  1. Det där programmet med skatan i huvudrollen stod på när jag satt framför datorn, och jag förstod inte heller riktigt vad det gick ut på, så jag kan inte heller tala om hur det gick.
    Grodan var häftig! Inget för Kerstin då de oftast är lite giftiga i skinnet och hundar och katter som biter brukar svälla upp i munnen.

    SvaraRadera
  2. Äntligen har Gunilla kvicknat till! Skönt!
    Det lät jättebra med tranfer bussen. Klockan 11.00 passar bra för min del. Då behöver jag inte stressa på flygplatsen. Det närmar sig!
    Kram mamma

    SvaraRadera
  3. Jisses så många djur det blir för er!! Så länge ni inte hittar ormar hemma så känns det väl ok. Micke väckte mig inatt av att vi hade en spindel i sängen. Han var rätt bestämd över att vi hade något hårigt i sängen och lämnade mig själv med att leta yrvaket i sängen, gick på toa och nöjde sig med att jag inte hittat någon. Vi dog inte så tydligen var det inte så farligt. Hoppas att vi slipper det inatt.

    Skönt att se Gunilla igång igen, har oxå funderat lite.
    Kerstin verkar underbart gullig fast lite busig, Tilda kan inte vänta att få se henne.

    Nu kommer vi sakna er blogg i dagarna 3 då vi åker iväg på egna äventyr.
    Trevlig helg
    stor puss

    SvaraRadera
  4. Om ni visar/skriver om ett enda djävla småkryp till så avbokar jag min resa pronto!

    SvaraRadera
  5. Ja vi pratade lite småkryp hos mamma och Marie blev orolig sen visar ni bilder. hihi
    Kul att se att Kerstin och Gunilla kommer så bra överens.
    Fasligt vad det regnar men ni är ju lediga och kan somna med en bok i alla fall. Hoppas det har regnat slut tills vi kommer.
    kram
    Gun

    SvaraRadera
  6. Pappa Hans: Vi forsokte bussa Kerstin pa grodan men hon var fullstandigt ointresserad. Sjalvbevarelsedrift, kanske det heter :)

    Karim: Ja, snart ar du har! Vi tror inte att du kommer att vilja aka hem.

    Anna: Hua for en spindel i sangen. Ha en underbar helg och vi hors igen i nasta vecka!

    Marie: Du ar alldeles for ekonomisk for att avbestalla en resa utan avbestallningsskydd. Det ar vi valdigt tacksamma for :)

    Gun: Vi haller tummarna for fint vader nar ni kommer

    SvaraRadera
  7. Kerstin är streetsmart!

    SvaraRadera