fredag 8 januari 2010

En tripp till "storstan"

7 januari
Man dricker galet mycket vatten här i Thailand. För att variera oss blir den en hel del av den här varan.















Pontus ringde och sa att han ville gå till Saladan efter skolan och att vi kunde plocka upp honom där istället.

När vi hade duschat och Asa skulle dra ett lager mascara på fransarna såg hon att den här krabaten hade hunnit dit före henne. Hon var i och för sig väldigt fin med långa fransar. :) Marie, vi törs fortsätta lägga ut foton på djur för vi vet att du inte har något avbeställningskydd ;)















Skämt åsido så brukar Pontus och Lill-Asa också vara lite hariga hemma i Sverige men det känns naturligt här på något vis. Kanske inte ormen förstås... Förbaskat onaturliga djur.

Pontus hade insett att det var längre från skolan till Saladan än han trott men då hade han stoppat en tuktuk och fått ett väldigt bra pris.
Vi var lite sugna på att mer av Saladan och gick ner till hamndelen. Nu är vi alla lite kära i Saladan. Massor med restauranger, barer och butiker precis vid vattnet.
Overallt tar man av sig skorna innan man går in, även på restauranger.















Pontus behövde lite mellis och det sög i vår Mekong-tarm så vi slog oss ner vid vattnet vid bästa bordet.















Vi tittade på stora örnliknande fåglar när de störtdök efter fisk, tittade på båtar som åkte förbi och Pontus visade upp vad han köpt innan vi kom in till stan.















Priserna i Saladan var också lite trevligare än på stranderna. På det här stället kan de som inte tänker på kalorierna få en öl for 40 THB (ca 8 kronor), vilket är ca 20 THB billigare än i byn där vi bor.















På vägen tillbaka från Saladan passade vi på att handla på en större 7 Eleven än den vi har i närheten av oss. Till framför allt Pontus stora glädje hittade vi hårda nudlar där. Precis samma smak på dem som de som finns att köpa i Australien!















Nu har vi ätit ute på restaurang varje kväll sen vi kom hit och såg därför fram emot en middag hemma. Vi stannade till i vårt kvarter och köpte med oss mat från matstånd.















Billigt, gott och mysigt. Eftersom Kerstin hade varit på gränsen till galen när vi ätit kyckling utomhus förut valde vi att sitta inne och äta vid köksbordet. Kerstin och hennes pojkvän Charlie fick sitta utanför fönstret och titta in.















8 januari
Idag fick vi se solen igen. Promenaden som tar en timme blev extra varm med extra många dopp. När vi har bloggat klart ska vi åka till Lilla Svenska skolan då alla föräldrar är välkomna på samlingen på fredag eftermiddag.
Skolan har en hemsida som uppdateras på fredagar (strax efter lunch, svensk tid) där de skriver veckobrev och berättar om veckan som gått och även lägger upp foton.

3 kommentarer:

  1. Jag tycker ni valt en perfekt tid för er dagliga blogg. När jag stiger upp är det precis lagomt att njuta av era funderingar innan det är dags för frukost. Ett perfekt sätt att börja dagen.
    Glad att vi inte har så stora spindlar (eller vad det var på bilden) hemma i köldhålet Vallentuna.

    SvaraRadera
  2. Vilket behagligt liv ni lever, så rätt!

    Jag måste säga att jag tycker att Pontus är väldigt duktig. Förvisso är han stor nu. Men ändå.

    Kram till er alla från mig hemma i ett mycket kallt och snöigt Sverige.

    SvaraRadera
  3. Nu är vi hemma och går tillbaka till vår mysiga morgonvana! Tilda frågade direkt när hon kom upp om hon fick komma och läsa er blogg!
    Favoritbilder är på Kerstin så besvikelsen var stor, dessutom vill hon se Charlie;-)

    Kul med nudlarna!! Vi har knaprat såna på stranden i helgen, så praktiskt!!

    Maten ser gudomlig ut, tack för att ni fotar!

    Måste hålla med Lotta, Pontus är verkligen självständig och duktig!!

    Puss

    SvaraRadera