lördag 9 januari 2010

En helt fantastisk lördag i januari

8 januari
På vägen till Pontus skola passerar man en moske där de igår hade bönemöte precis just då. På Koh Lanta är majoriteten muslimer men det känns av någon anledning inte så "muslimskt" alls.















Efter bönestunden gick vi på samling i Pontus skola. Mycket folk, varmt men trevligt.
Vi har nu infört en ny fredagstradition som innebär glass och öl på något ställe vid stranden. Pontus kommer nog vilja gå till just det här baren varje fredag som ligger en spottloska från hans skola.















När vi satt där i värmen fick vi syn på svenska löpsedlar som kändes väldigt avlägsna.















Vi åkte hem och slappade en stund innan det var dags för middag i Saladan. På fredagar (hela helgen faktiskt) får man även dricka öl till maten.
Här kommer ett foto på både Lill-Asas och Pontus favvomat, Panang-kyckling. Stark och underbar.















Eftersom middagen blev så förbaskat billig och kvällen fortfarande var ung, bestämde vi oss för en sväng till norra sidan av Long Beach och ett ställe som heter Country Bar. Vi har gått förbi har ett antal gånger pa dagtid och sett att det ser mysigt ut. Det var det också. Vi hade även turen att få se en eldshow.















9 januari
Idag fick vi ställa klockan en lördag fast inte Pontus skulle upp till skolan. Vi hade köpt biljetter till en båtutflykt till Koh Rok. Vi blev hämtade vid lägenheten 15 minuter före (!!!) utsatt tid. Precis när våra ägg var färdigkokta. Det bidde inga ägg utan en väldigt liten frukost. Bilen körde oss ner till Long Beach där man som bäst höll pa att förbereda for barnens dag. Lilla Svenska skolan skulle ställa upp med ett fotbollslag i en turnering och möta thailändska lag.















De här tjejerna skulle nog uppträda.















Sen bar det av i en speed boat med två V6-motorer (who are we kidding?) men de var stora i alla fall. Och så var de svarta också. Med propeller på.

Efter en timmes båtfärd var vi framme vid Koh Rok och vi möttes av turkost vatten och kritvit sand. Vi lämnade av killen som skulle förbereda var lunch och åkte sen vidare mot reven några minuter därifrån. Vi tappade fokus på kameran och njöt av Nemo och hans polare. Man hade både fiskar under sig och runt sig. Vissa simmade ända fram mot cyklopet. Mycket coolt.















Efter två snorklingsturer på vardera 30 minuter åkte vi tillbaka till Koh Rok där lunch dukades upp. Vi fick masamankyckling, grönsaker, ris och frukt. Coca Colan var iskall och garanterat den godaste vi någonsin druckit. På ön var det inte bara människor. Ca två meter långa varaner fanns där också. Mäktiga djur.















Man kunde gå omkring i nationalparken men vi fokuserade på snorkling vid stranden som var minst lika bra som ute till havs. Vi njöt också av den fantastiska stranden.















Sanden var så vit att man verkligen var tvungen att ha solglasögon på sig för att inte bli bländad. Lite grann som potatismjöl.















Ingen dum lördag i våra ögon. Det enda som kanske saknades var en undervattenskamera.

Ikväll blir det hämtmat och kanske en film. Säkert en öl också.

7 kommentarer:

  1. Underbart, kanske vi kan åka på samma utflykt med pappsingen? Ska ta med varanfällor ;o) Dum fråga: Vad ska man ha för solskyddsfaktor?

    SvaraRadera
  2. So nice!
    Då tar vi med undervattenskamera :D
    Ser att ni får mer och mer sol, låter skönt
    kram
    Gun

    SvaraRadera
  3. Vilka fina bilder. - vad ni har det bra!

    SvaraRadera
  4. vi kan inte vänta med snorklingen!! Tränar Tilda för fullt så hon ska vara redo för ordentliga snorklingsutflykter!!!
    Vi har dykamera med oss så då får vi fota massor!!

    SvaraRadera
  5. hej igen,
    jo vad kostar en sådan båtuflykt som ni gjorde?

    Har läst alla inlägg igen och det ser bara sååå mysigt ut!

    Puss

    SvaraRadera
  6. Anna, alla utflykter verkar kosta lika mycket. 1200 THB för vuxna och 750 per barn. Det går att åka billigare med en långsammare båt men då går så mycket av dagen åt till att bara åka båt.

    Smack!

    SvaraRadera
  7. Tack för svaret!!
    Det ska vi definitivt göra minst en dag då vi alla är såååå sugna på snorkling!!

    Finns det något sätt att göra så man får automatsvar när man postat en kommentar här och andra kommenterar efteråt?

    Puss

    SvaraRadera