fredag 15 januari 2010

Opium och Rävarna

14 januari
När man har fönster precis vid diskbänken är det ju roligare om man kan se ut genom dem. Aven golvet fick sig en omgång medan Asa hämtade Pontus i skolan.
Pontus trivs fortfarande jättebra i skolan och är på ett strålande humör varje morgon när Asa skjutsar dit honom.
Idag ska hela skolan spendera förmiddagen på stranden då de i grupper med blandade åldrar ska bygga sandskulpturer. Pontus tävlar i gruppen Rävarna. De har inget sportlov i den här skolan vilket gör att det finns tid for aktiviteter och utflykter under terminen.















Pontus äter mer än han någonsin gjort och det gör nog Kerstin också. Vi tror att hon kanske är gravid då hon är misstänkt rund om magen.
Har äter de båda två mellanmål.















På sidan av vårt hus finns lite religiösa inslag.















En drink innan maten nere på stranden kändes lockande och vi valde stället där vi varje morgon utgår när vi går promenad.















Man blir förbaskat harmonisk av en sån här utsikt.















Vi hade hört bra saker om ett ställe som heter Opium (vilket ju i vanliga fall är en dålig sak...) och tänkte därför utforska det lite närmare.















Det ligger precis vid vägen så det är ju inte lika lugnt som vid havet men det är kul att kolla på folklivet. Här kunde man också få ett bra glas vin för endast 90 THB fast det bara var torsdag.















När vi kom hem hade redan Gunilla däckat i servettkorgen.















15 januari
Nu har det gått 10 dagar sen vi borjade med träning och lite sundare livsföring. Minus helgerna förstås då vi ballar ut med både öl och en och annan pizza. Det är ju trots allt ingen hälsoresa det här...
I morse mätte vi oss och kan konstatera att ingenting har hänt, varken uppåt eller neråt. Vi som inte har något tålamod blev först lite nedslagna men sen började vi räkna dagarna och insåg att vi ju faktiskt inte hållt på så länge. Vi fortsätter på den inslagna banan och hoppas på att se resultat framöver. Marie och Kjell, när ni kommer på torsdag kommer vi troligtvis vara trådsmala ;)

Nu ska vi snart iväg för fredagstraditionen. Först samlingen i Pontus skola och sen öl och vitlöksbröd/banana split på stranden vid skolan.

6 kommentarer:

  1. Gunilla har nog lite jobbigt med värmen:)
    Fredagstraditionen verkar mysig.

    SvaraRadera
  2. Ja Gunilla har ett hårt liv som det verkar. Kan meddela att nu är det fritt fram att äta skaldjur igen. Helt underbart!
    Kram mamma

    SvaraRadera
  3. Är Gunilla fortfarande jetlagad kanske?

    Åh det ser helt underbart ut!! Ni har ju fått så många musslor av att röra på er så det klart ni inte minskat i omfång ännu. Ni ser grymt fräscha ut allihopa!

    Härligt med Pontus!! Har tittat ganska mycket på skolans hemsida och det ser så mysigt ut. När våra barn blir ännu sämre på svenska blir det helt klart en grej för oss detta!!

    Eran lägenhet ser helt enorm ut. Kerstin är såååå långt ifrån Pontus. Varför äter dem inte ihop?

    Trevlig helg önskar vi.
    som ni såg får ni gärna tipsa om sätt för oss att komma från Phuket till er. Vi vill veta så vi kan boka boende i anslutning till ev färja. Vi har ju natten till lördag där plus natten till söndag där då vi åker hem.

    Grattis till Karim som klarade allergitestet!!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Det är gammal tradition (buddistisk) att ha dessa "holkar" utanför huset. De ville att gudarna skulle komma glada in i huset. Man ska lägga frukt och något att dricka där :)
    Ert hem ser spegelblankt ut!
    kram
    Gun

    SvaraRadera
  5. Vilket e bäst? Singha eller Chang? Fasen av vi längtar till vi får åka. Inte så längt kvar. Ni har ju värsta bästa livet :) Vad mer kan man begära? Fredagsmyskramar Monica och Anna

    SvaraRadera
  6. Hej Åssa . Ya skulle okso villa ha en apa som plokar löss i mitt hår. Ya hoppas at kerstin mår bra. Ya okso hoppas at de er bra i thailand. Ya hoppas at gonilla mår bra och yahoppas at ni mår bra .
    kram från tilda

    SvaraRadera