tisdag 16 februari 2010

Syndens näste

15 februari

Och vintern traskar på… Det här är vår bästa vinter någonsin då tre utav de värsta månaderna för tre fryslortar som oss ersätts av sol och värme.

Kvällen inleddes med en GT på K&Ms veranda. Då de har förlängt sin tid på Koh Lanta och Nautilus har de fått byta bungalow så nu bor de i 109:an. Det var inget fel på GTn på den verandan heller.

Maria ville köra en solokväll och Pontus var på avskedsmiddag för Anton så vi Åsor tog med oss Karin och drog norrut på den långa stranden. Vi lyckades hitta ett riktigt billigt ställe mitt på stranden. Lite enklare och inget tjafs med ölglas och sånt. Spagetti Carbonara kan de dock inte laga men deras pad thai smakade yummi.

IMG_8182

Igår slog vi till och köpte en Lucky balloon. De stod en försäljare inte långt ifrån vårt bord och gav oss ett bra pris.

På vägen ner till stranden hade vi passerat ett antal mysiga barer som vi bara var tvungna att prova. I alla fall en. Den perfekta kombinationen för Karim och Åsa; sprit och smycken på samm ställe. Kan det bli bättre? Vi köpte en bucket med Sangsom och Sprite som vi delade på.

IMG_8190

Karin och Åsa gick beundrande runt och kollade på allt som ägarna själva hade tillverkat. Konstigt nog var det sen bara Lill-Åsa som shoppade. Ett fint halsband för 100 THB. Fast det var ju förstås Åsa som hittade det åt henne.

IMG_8194

Karin hängde med upp till oss på en sängfösare och Gunilla var inte sen att hänga på. Hon är dock lite rädd för våra hårbollar så hon kröp ner mellan Karims krockkuddar.

IMG_8195

16 februari

När vi gått promenaden ballade Åsa ut helt fullständigt. Hon gjorde det klart för alla att hon idag tänkte hoppa över mag- och ryggövningarna. Istället skulle hon gå och lägga sig i en solstol under ett parasoll och bara ligga där. De andra tre var inte sena att hänga på till syndens näste.

Två solstolar och ett parasoll för en heldag för endast 60 THB (14 kronor). Det här kommer nu bli vår melodi på tisdagar och torsdagar när Pontus har längre skoldagar och inte behöver bli hämtad förrän 16.00.

IMG_8201

Med den här utsikten satt vi idag och läste våra bra böcker.

IMG_8200

Enda problemet vi hade idag var hur vi skulle ta oss från våra solstolar till matstället som låg 20 meter bort på den snorvarma sanden. I-landsproblem, alltså.

IMG_8202

4 kommentarer:

  1. Åh så skönt det lät med solstolar och ingen skalbagge på rygg övning. Tok vackert som vanligt. Vi har minus 14
    kram

    SvaraRadera
  2. åh jag sitter och försöker se handväskor och smycken på fotona och är lite ilsken på erat sopiga bredband. Vill ju se mera detaljer.
    Min handväska har gett upp så jag vill minst köpa en sån, sen vill jag ju ha smycken i massor. Jisses så kul det ska bli.

    Vad jobbigt för er att behöva lämna solstolen för mat. Kunde de inte leverera?
    Åh det ser helt underbart ut. Vi har nästan småfrusit i Sydney idag. Runt 26 grader och långärmade tröjan kom på en stund.
    Ni valde helt klart rätt vinter att lämna Sverige även om jag inte riktigt kan se tjusningen med de andra mildrare vintrarna heller.

    Stor puss och kram
    Anna

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att se att Gunilla har det bra! Har länge funderat vad som hänt henne:-).

    SvaraRadera
  4. Åh, vad härligt ni har det. Otroligt vackert måste jag säga. Solstol låter som en dröm för en soldyrkare som mig. Skulle vara min melodi också, om jag vore där allstå :-)

    SvaraRadera