lördag 6 februari 2010

En larvig kväll

5 februari

När vi var i Saladan köpte Pontus kedjor som används vid eldshower. Han hade provat såna i skolan och ville nu prova egna.

IMG_7877

Karin har fått rekommenderat hemifrån att äta på Funky Fish. Vi har varit där en gång tidigare och druckit en hink Mai Tai men igår var det alltså dags att prova deras mat. Innan vi hade fått in maten (och tur var ju det) sa Pontus "Får ni någonting på er?" Sen var det som att himlen öppnades och små små larver föll från träden ovanför. Miljontals små vita äckliga saker. Tyvärr hade vi inte sinnesnärvaro att fota dem utan rusade därifrån med vilda borstningar i håret. Vi var ju inte ensamma om denna upplevelse utan vi var ett helt gäng som sprang från borden med något vilt i blicken.

Efter middagen (vid ett annat bord) gick vi till vår favoritbar, Country Bar som ligger i slutet av Long Beach. Där dracks det paraplydrinkar.

IMG_7882

Pontus ägnade hela kvällen åt att träna på sin egna lilla eldlösa fireshow och var helt uppslukat av detta.
Vi bjöds också på hela tre eldshower (med eld) under kvällen. Precis bredvid vårt bord höll de till och Karin var tvungen att flytta sig för att inte fatta eld.

IMG_7898

Pontus fick privatlektioner och lärde sig massor.

IMG_7884

6 februari

Imorse när vi kom ut i receptionen fann vi den här lilla tvåmånaders sötsaken. Katten Ellinor har ju sen några veckor försvunnit från receptionen och nu hoppas vi att inte Kerstin och Charlie ska skrämma ihjäl den här lilla godingen.

IMG_7900

Så söt så att man fick tårar i ögonen.

IMG_7901

Karin checkar ju ut från Lanta Loft idag och killen i receptionen som inte kan någon engelska var snäll och körde ner hennes väskor.

IMG_7902

Hon verkade glad att återse sin resort och checkade nu in i en bungalow med AC och ett litet kylskåp. Här ligger hon och slappar i hängmattan.

IMG_7903

Det här utsikten uppåt när man sitter och gör sina behov.

IMG_7905

Efter lunchen ville vi vuxna ha lite massage och här sitter vi utanför Karins bungalow och väntar på vår tur.

IMG_7906

Vi kör med morötter för Pontus gällande hans skolarbete. Vi hade lovat att han skulle få köra moppe när han gjort något extra bra i skolan. Hans veckoplanering för förra veckan var full av positiva kommentarer från lärarna. Vi åkte därför mot grusvägarna vid elefanterna där det är lugnt och bra att köra. Bara en och annan elefant på vägen.

IMG_7908 
He’s a natural.

IMG_7909

3 kommentarer:

  1. Jag hade nog åkt hem om jag utsats för larvregn! Och jösses en sådan gullig valp? Någon som äger den?

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att det går bra för Pontus!! Bra med morötter!!

    Hundvalpen är ju så sööööt. Kan ni inte sno den och ha i er lägenhet?

    Karins uteplats ser så stor ut, ser ut som vi kommer trivas bra där!!

    Stor puss
    Anna

    SvaraRadera
  3. Anna och Marie,
    Vi tror att det är Paphs hund men vi är inte säkra. Vår teori är att eftersom Paph har varit lite nedstämd i några dagar så har något gett honom en hundvalp och nog såg han glad ut! Om vi snor in valpen till oss blir nog Paph ledsen igen.

    Kram

    SvaraRadera