onsdag 17 februari 2010

Moppe, villa och tjur (istället för Volvo, villa och vovve)

16 februari

Vi hade fått ett mail från bankmannen som mottagit vår låneansökan om att han ville att vi skulle ringa honom. Det gjorde vi igår. Han berättade att han beviljat vår låneansökan och att pengarna betalas ut så fort vi har skrivit papper när vi är tillbaka i Sverige. Imorgon torsdag träffar vi Thomas The Builder och pratar mer om detaljerna. Fattar ni att vi snart är villaägare i Thailand?!

Djurlivet fortsätter…
Igår när Pontus skulle kasta sitt ungkarlsvatten inne på gästtoan tvärvände han i dörren. En stor feting till ödla gav honom fingret. Tyvärr han vi inte fånga just det på bild :)

IMG_8210

Vi försökte ignorera problemet med tjocködlan ett tag och tog en fruktstund till läxläsningen om Sveriges riksdag och regering. Det kan behövas en del socker då.

IMG_8211

Till slut insåg vi att vi trots allt var tvungna att göra något åt problemet och gick till Paph och bad om hjälp. Han tittade försiktigt in och hoppade bakåt även han. Han gick då och hämtade sin yngre kollega som han knuffade in på toaletten utrustad med en stor håv. De lät båda två som små flickor därinne och skrek med ljusa toner. Lill-Åsa frågade då om den var farlig men Paph sa, Not dangerous, not dangerous med pipig röst.

IMG_8212

17 februari

Efter morgongympan delade vi upp oss och K&M drog iväg på en moppetur mot Old Town.
Onsdagar har blivit litegrann av en tvätt- och städdag hos Pingvinfamiljen. Nu är ju själva tvättandet inte så betungande men städningen är som ett helt motionspass.

Vi ska ha brudarna över på drink  och hotellbokning i kväll så vi behövde fylla på spritförrådet. Det är lite roligt när man går på spritbutiken och jämför priser. En liter gin för 435 och en flaska vitt för 575 THB. Svårt val…

IMG_8214

Pontus har varit på thaiboxning idag men han börjar tröttna på att fastna på foton. Han slapp dock inte undan när han var på utflykt med skolan till ett buddisttempel i förra veckan. Bilderna finns här.

Vi passade även på att lämna in Guns och Andrés undervattenkamera som de hade med sig hit och som vi snällt nog fick använda när vi snorklade sist. Ska bli spännande att se hur bilderna blir.

Sedan åkte vi hemåt med en svettig och hungrig Pontus och gled in på uppfarten till vårt Lanta Loft.

IMG_8216

När vi precis börjat blogga såg vi en mörk skugga genom våra gardiner. Ryktet går väl i djurvärlden runt vårt kvarter om att vi är snälla mot djur och den här tjuren verkar också vilja flytta in hos oss. Nu dyker han ju upp dagligen. Nu börjar vi fundera på hur man bygger ett hus till honom. Många kartonger blir det nog.

IMG_8218

2 kommentarer:

  1. Jag har svårt att fatta att ni snart är husägare. Så himla häftigt!!!
    Ska bli så kul att komma och se platsen var den ska byggas.

    Ödlan måste ju tycka att ryktena var falska. Inga djurälskare där inte. Han skulle säkert vilja ha ett eget papphus med matta i precis som Kerstin.

    Satt och försökte välja boende för första natten, finns så mycket att välja på så man går lätt vilse på alla sidor. Ska nog ta och boka idag och då det klart!

    stor puss
    Anna

    SvaraRadera
  2. Vi gick och pratade imorse om vad som skulle bli bäst med semestern.
    Jag rabblade allt ifrån att träffa er, till att ha semester och få shoppa loss. Eric rabblade upp er först och sen att få experience the culture. Tilda bara fnös åt oss och sa att det enda hon åkte till Thailand för var att "kissa Åsa".

    Saknar er.
    Anna

    SvaraRadera