torsdag 4 februari 2010

Mannen med de fina naglarna

Vår dator kraschade igår endast två veckor gammal. Det kändes lite som att dra ner en rullgardin, speciellt som Gun hade tappat bort sina glasögon på stranden några timmar innan.
Imorse blev Åsa lite kär i killen på Lanta IT Center. Han hade de finaste naglar hon sett på en karl och ett stort IT-kunnande. När han ominstallerat Windows XP på datorn går den nu som tåget. Visserligen med lite thailändska inställningar, men vad gör det? Det går dessutom säkert att fixa. Priset för hela kalaset blev 700 THB men i den totala lyckan av att ha en fungerande dator så snabbt gav Åsa karln med de fina naglarna 1000 THB. De var nog lika lyckliga båda två.
Nu åter till bloggen.

2 februari

Vi lämnade Karin för massage och vila och kom tillbaka till Nautilus med en dunk vitt som Karin hade haft med sig från Sverige (hon hade ingen egen kyl i sin bungalow) och snacks. Vi hade även med oss en sen födelsedagspresent då hon ju fyllt år när vi var borta.
Hon verkade uppskatta sitt Pandora-armband.

IMG_7821

Här sitter vi då i mörkret på Karims veranda.

IMG_7822

Efter födelsedagsfirandet beställde vi taxi för att åka till Saladan. Karin gillar ju att shoppa och var lite sugen på att komma igång direkt.

Medan alla andra gjorde fynd satte vi Åsor oss utanför en affär där man helt enkelt köpte sin dryck och sen satte sig utanför och tittade på folkvimlet.

IMG_7827

 3 februari

Titta vad många vi blev som powerwalkade denna onsdagsmorgon!

IMG_7828

Karin med sin yngsta och äldsta. Vi åt lunch på Castaway när vi behövde krypa in i skuggan denna väldigt varma dag. 38 grader i  luften och 31 i vattnet.

IMG_7829

Kan det finnas något mer avslappnande än en massage efter lunchen? Karin närmast kameran, Lill-Åsa, okänd och längst bort ligger Gun. André kom inte med på bild och Åsa tog en foot scrub en bit bort.

IMG_7830

Sista kvällen för Gun och André och då fick killarna välja matställe. De valde Bajen och vi passade på att tala om för Poppe att det var sista gången. De må visa alla våra favoritserier men vi kommer ändå inte gå dit. Men igår hade vi en trevlig kväll med mycket god mat.

IMG_7831

4 februari

Så var det då dags för gäng två att åka hem till snö och kyla. Vi är bara så glada att det inte är vi :)
Bilen kom och hämtade Gun och André klockan 10.30.

IMG_7835

Lite ovilligt klev hon in i bilen.

IMG_7841  
Det blir alltid lite tomt när gäster har åkt men idag flyttade Karin in hos oss. Här står hon och tröstar Charlie.

IMG_7838

Här håller han till. Han med de fina naglarna.

IMG_7842

Mittemot honom åt vi lunch. Marie, det var här vi hade öllunchen med de iskalla ölen och de konstiga djuren.

IMG_7843

Alla djuren som håller till runt restaurangen tycks ha något slags handikapp. Eller hundikapp... Den här lilla rackaren ser till exempel ut att ha gomspalt.

IMG_7844

3 kommentarer:

  1. Jag kan förstå att ni blev glada att få datorn fixad. Jag skulle förutom pengarna toppat med en kram.

    SvaraRadera
  2. Kall öl en varm dag, mmmmmm. Gäller dock inte riktigt i 08-land i dag. Kommit 2-3 dm snö sedan i går kväll! Skönr med datorn!

    SvaraRadera
  3. Yes, vad kul att ha er tillbaka!!! Gick in miljoner gånger igår för att se om något hänt!
    Skönt att det gick och ordna så enkelt och att den slapp åka med Gun hem till Sverige.
    Apropå naglar Syster. Du kom väl ihåg han på vårat nagelställe i Bondi junction? Jag ser ju honom rätt ofta men nu har vi fått en ny underbart skön pappa på skolan som har målade långa naglar men varje nagel har olika färger. Vilken skön människa!!

    Allt ser härligt ut, förstår att det blev tomt när de åkte hem. Tur att ni har Karim där.
    Vi längtar och har nedräkning
    stor puss
    Anna

    SvaraRadera