tisdag 23 februari 2010

Ett steg närmare

23 februari

Imorse hade vi bestämt träff med Thomas på banken i Saladan. Han skulle hjälpa oss att starta ett bankkonto som är bra att ha när man har hus här nere.

Eftersom Åsa ändå behövde åka norrut för att lämna Pontus i skolan blev hon kvar och drack en kopp cappucino medan hon läste en god bok. Visst ser den smarrig ut? Ett litet konstverk i en kopp.

DSC00092

Klockan 09.50 sammanstrålade vi Åsor utanför banken.

IMG_8459

Vi behövde bara vänta ett par minuter innan Thomas dök upp. Banken, Siam Commercial Bank, ser man i bakgrunden. Det är vår thailändska bank :)
 IMG_8460

När vi kom hem hade vi mycket att fixa. Massor med mail som skulle skrivas och även två huskontrakt att lusläsa.

När vi höll på som bäst dök Kerstin upp i vårt sovrum (där hon inte får vara) med Chang hängande i munnen. Hon bar upp henne (vi kan tyvärr inte se vilket kön ungarna har än så vi skriver henne för att det blir enklast så) och la bebisen i Åsas nattygsbord och kröp sen själv också in. Vi vet fortfarande inte riktigt hur hon tänkte. Vi pratar inte riktigt samma språk och idag har vi haft lite språkförbistringar. Vi lockade ut Kerstin med lite mat och bar sen ut Chang till köket med förhoppning om att Kerstin skulle bära ut henne igen men, närå. Hon bar bara tillbaka henne till nattygsbordet.
 IMG_8461

Till slut bar vi ut henne till deras hus och då lät hon henne stanna kvar där tillsammans med sina syskon.

IMG_8464

En till söt bild på Chang.

IMG_8466

En på Chili.

IMG_8467

Satan, vad varmt det är. Jag är helt slut…

IMG_8469

Här kommer den av de tre som är mest fotogenic, Chicago.

IMG_8471

Vill man inte bara pussa på den där nosen? Dessutom är Chicago mjuk som en liten persika.
 IMG_8473

Jag är inte så stor heller. Chicago alltså.
 IMG_8474

Här är den stolta mamman som betett sig lite konstigt idag. Hon jamar så fort man tittar på henne och är väldigt kärleksfull. Och HUNGRIG. Hon äter oss ur huset.
 IMG_8475

6 kommentarer:

  1. Hur ser ni skillnad på Chang och Chili? Och gud vad spännande med hus i Thailand? Står ni ännu fast vi era Australienplaner? Eller blir ni Thailänskor nu?

    SvaraRadera
  2. Gu så spännande med husköp på Thai vis. Kan inget om det...
    Måste hålla med om att Chicago är urgo.
    kram och trevlig helg

    SvaraRadera
  3. Skicka hit Chicago bums. Vi har en gamling (en 15-årig Simba) som behöver en kisse som får fart på honom.

    SvaraRadera
  4. Vad spännande att ni är ännu ett steg närmare till husägare i Thailand. Så häftigt!!

    Härliga bilder på alla katter. Klart att Kerstin är hungrig, måste ju gå åt en del energi att amma. Konstigt beteende att bara ta ett barn med sig till nattygsbordet? Förstår inte logiken i det.

    Puss
    Anna

    SvaraRadera
  5. Marie: Chili har mer vitt päls än Chang men de är väldigt lika. Ja visst är det roligt att Chili blir Chilis som ditt ex i genitiv.
    Våra Australienplaner står kvar. Vi tycker att de passar så bra ihop med husköpet i Thailand. Då kan vi tjäna en extra hacka på uthyrning under högsäsong och själva utnyttja huset under lågsäsong när det ändå är vinter i Australien. Dessutom kan man träffas halvvägs med de som inte vill/har råd att åka hela vägen till Sydney.

    Anna: Ja visst är Kerstin tokig men nu har hon släpat in Chicago till nattygsbordet. Vi förstår henne inte riktigt.

    SvaraRadera