fredag 5 februari 2010

Att köpa eller inte köpa…

4 februari

Igår fick det i alla fall bli Relax Bay. Vägen dit är halva upplevelsen. Efter middagen åkte vi hem och softade på altanen.

IMG_7847

5 februari

Idag klockan 10.00 hade vi bestämt träff med vår danske värd, Thomas. Han har byggt Lanta Loft och ska nu påbörja ett nytt byggprojekt alldeles vid de svenska skolorna på Klong Dao. Byggandet påbörjas i april och villorna ska vara inflyttningsklara i november i år. Nyfikna som vi är åkte vi med honom till tomten där villorna ska byggas. Vi har tidigare fått mail med ritningar och bilder men man vill ju ändå se vart de ska stå. Precis vid bergskanten mittemellan de två svenska skolorna. Helt perfekt om man skulle vilja hyra ut det. Det ska bli totalt sex villor och tre är redan sålda och de tre som är kvar är det många som är intresserade av.

IMG_7849

Här berättar Thomas om projektet.

IMG_7850

Så här ska det se ut när det är klart i november. Nu har vi gått omkring med pannan i djupa veck hela dagen. Att köpa, eller inte köpa? Det är verkligen frågan.

SG7

Efter tomtvisningen åkte vi en moppetur för att skingra tankarna. Vi åt lunch och drack en varsin lemon shake. Vi blev inget klokare av det.

IMG_7852

På vägen tillbaka mot västkusten hade de slängt upp en marknad och vi hade lite tid att fördriva innan samlingen i skolan. 

IMG_7857

Raj, som de säger i Thailand. Raj, raj, raj som vi säger i Sverige.

IMG_7862

Rally-Karin och Rally-Åsa.

IMG_7856  
13.40 slirade vi in på skolans parkering, slängde av oss hjälmarna och satte oss i salan och väntade på att klass 3-4 skulle börja underhålla oss.

IMG_7866

Ja, det är fredag. You know the drill. Pontus verkar rätt nöjd över att det är fredag.

IMG_7867

Åsa och Karin inne på en minimart där ett solstift kostar 50 THB mer än en flaska sprit. Då är frågan, sprit eller solstift? Den här gången blev det faktiskt ett solstift.

IMG_7868

Karin har fått nog av oss. Nu flyttar hon tillbaka till sin resort. Närå, hon kommer inte så bra överens med sin säng här och har inte sovit särskilt bra i natt. En natt till får vi behålla henne men sen flyttar hon tillbaka till den sköna sängen på Nautilus.

IMG_7869

På vägen hem från fredagsmyset gjorde vi ett snabbt stopp i Saladan. Lite flip-flops inhandlades och Lill-Åsa köpte ytterligare en piké. Är det en Fred Perry eller kanske en Ralph Lauren?
Det är frågan.

IMG_7872

3 kommentarer:

  1. Fred Perry såklart! Köp ett hus och låt era systrar hyra gratis :o) Köpt några Lacoste linnen?
    Trevlig helg på er!!
    Kram Kram

    SvaraRadera
  2. Åh jag tycker om tanken på att ni har hus i Thailand. Då blir det ju bara 11timmars resa till er, när ni är där. Billagare och mindre restid än till Australien. Men vi ska spara så vi kan hälsa på även där :D
    Gu så bra att mannen med de vackra naglarna var kompetent it-man. Nu kan vi ju följa er igen och ni kan kolla in snön på min ;)
    kram till er alla

    SvaraRadera
  3. Så det var dit ni skulle på möte! Spännande!
    Huset ser ju underbart ut. Så lustigt med alla danskar, trodde svenskarna var den mest dominerande nationaliteten där?

    Skönt att de hade ledigt så Karin kunde få en bungalow så hon får sussa gott!

    Trevlig helg
    puss o kram
    Anna

    SvaraRadera