måndag 8 februari 2010

Storgäddan och busfröet

7 februari

Vi satt på altanen igår med lite vin/öl innan vi åkte in mot Klong Dao för att äta middag på Laanley Seafood. Vi beställde två grillade fiskar men Pontus tog det säkra före det osäkra och åt kycklingfilé.

IMG_7952

Det här är ingen kycklingfilé utan en white snapper. Vad det nu kan tänkas vara på svenska. Vi tror att det är storgäddan. Stora ben hade den i alla fall.

IMG_7955

8 februari

Även idag var Karin med oss på promenaden. Vi åkte sen hem för en kort dusch innan vi åkte till Klong Kong för lunch. Precis när vi skulle åka fick vi ett sms från Pontus om att han skulle få åka Lanta runt med skolan och se både räkodling, cashewodling och mangroveträsk.

Vi hittade en mysig liten restaurang där vi slog ner våra rumpor.

IMG_7959

Karin och  Lill-Åsa valde samma rätt men blev lite förvånande när tallrikarna kom. Daller daller. Det såg ut som någonting som kommer ut ur näsan i slutet på en hemsk förkylning. Titta vad Lill-Åsa ändå var duktig att äta upp! Nu väntar vi med spänning på vad magarna har att säga om det här.

IMG_7965

I Thailand är det vanligt att de små barnen är med föräldrarna på jobbet. En tjej i treårsåldern cyklade runt borden i en väldans fart. Det riktigt lyste bus ur hennes ögon. Hon fattade snabbt tycke för Åsa som brukar vara en riktig barnmagnet.

IMG_7966

Ser ni buset i blicken? Det här fotot är taget sekunderna innan hon fick tag på kameran och helt världsvant slog på kameran och började fotografera.

IMG_7969

Här har hon fotat Lill-Åsa och Karim.

IMG_7970

Här höll hon på att skratta på sig när hon skulle fota Åsa.

IMG_7971

Kanske inte alla foton blev lika lyckade men det kan man ju inte begära av en sån liten tjej.

IMG_7986

Här har hon fotograferat sin älskade cykel.

IMG_7993

När vi hade betalat och skulle gå fick Åsa en lång och hård kram och hon strök sin lilla lilla hand över Åsas rygg. Karin, Lill-Åsa och personalen stod med tårar i ögonen när hon sa "See you".

IMG_7961

4 kommentarer:

  1. Vilket charmtroll! Treåringen alltså! :)

    SvaraRadera
  2. Mina ögon tårades oxå. Vilket charmtroll!!

    Läste detta inlägg igår kväll innan jag somnade och kände mig alldeles snuvad på konfekten då jag vaknade imorse och inte hade något nytt att läsa. Helt klart beroendeframkallande att få läsa er blogg varje morgon.

    Puss

    SvaraRadera
  3. Hittade precis in här, och vill bara säga att vad härligt att ni gjort vad så många drömmer om! Dvs verkligen åkt iväg och inte bara sitter kvar hemma och drömmer!

    SvaraRadera