söndag 28 mars 2010

Vilken jävla smäll!

27 mars

Igår tittade vi lite noggrannare på Pontus diplom som han fick från skolan. Alla elever i klassen har skrivit något rart om honom.

IMG_9646

Det ser ut som att det är vi som har arrangerat det här fotot men de låg så här när vi tittade till dem.

IMG_9630

Vi lät katterna sova vidare och åkte till Castaway för en avslutningsmiddag. Eller "Tills vi ses igen", som vi väljer att tänka.
 IMG_9632

Efter att nachostallriken var svald tog Pontus en tuktuk för att träffa en kompis. Vi kröp ner och la oss på en solsäng och beställde in en till drink.

IMG_9637 
Ett avsked till 7 Eleven hann vi med på vägen hem.

IMG_9645

Småkatterna har blivit lite kaxiga mot Charlie. Morrar, fräser och reser ragg. Så sött! Igår la Kerstin sig i lite och låg och kollade att allting gick rätt till.

IMG_9648

Lilla Åsa har haft lite otur de senaste dagarna. Först blev hon ju som bekant riven av Chili så att vi fick åka och ta stelkrampsspruta. Dagen efter blev hon biten i fingret av Duktik. Igår var det dags igen. Lill-Åsa valde att från altanen gå in i vardagsrummet fast glasdörren var stängd. Det blev en sån jävla smäll att vi trodde att huset skulle gå i två delar.
Är huvudet dumt från huvudet lida.

IMG_9660

Rutan höll men inte Lill-Åsas huvud. Hon fick två horn.
 IMG_9661

Senare när hornen var under kontroll somnade Chili hos Åsa i en väldigt avslappnad ställning.

IMG_9666

28 mars

Med all Lill-Åsas otur var det svårt att ställa en diagnos imorse. Under natten kom nachostallriken upp och hon kände sig svag och emlig under morgonen. Var det rabies, baksmälla eller hjärnskakning? Eller var det bara ren och skär ångest över att behöva säga hejdå till katterna och Lanta?

Dessutom kändes det konstigt att vakna upp med en hel häck utanför köksfönstret. Den var absolut inte där när vi la oss igår.
 IMG_9667
När vi släppte in missarna imorse blev det trängsel vid matskålarna. Nu är även kattungarna med och bråkar om maten. 

IMG_9671

Största delen av dagen har gått åt till att packa ihop allting. Kerstin ville vara säker på att vi inte skulle glömma kvar henne. Men vi tror inte att hon skulle gilla det svenska klimatet och att vara en innekatt.
 IMG_9674

Chang är verkligen av det kvinnliga könet. Hon valde att lägga sig och sova i Åsas beautybox.
 IMG_9675

Så var stunden inne. Stunden att säga hejdå till katterna och lägenheten. De hormonstinna kvinnorna fällde en och annan tår när vi lyfte ut alla fem för sista gången.
Vi sa sen hejdå till Paph, Mik och Thomas. Och tre andra gubbar som satt där. Eller egentligen sa vi inte hejdå utan "Vi ses i december!"

Precis som det brukar göra när vi reser så kom en störtskur när det var dags att åka. Kanske för att det ska kännas lite enklare att åka men vi vet inte om det hjälpte så mycket. Lill-Åsa började dock känna sig lite piggare så diagnosen får nog bli avskedsångest.

Vi fick vänta en stund på att få komma på den första färjan men den tiden tog vår chaufför igen senare. Han körde i 125 km/h hela vägen till flygplatsen oavsett hastighetsbegränsning.

IMG_9676

Pontus i sin nya mössa för dagen. Han börjar förbereda sig för det svenska klimatet.
 IMG_9677

Nu sitter vi på Bangkoks flygplats och vårt flyg lyfter om 1,5 timme. Vår flygresa hem får ni läsa om på vår sista uppdatering som vi gör hemma på Åsen.

6 kommentarer:

  1. Jag tror också det är res ångest som lill Åsa fick upp. Så skönt ändå att kunna säga "vi ses i december". Vi ses hos mamma på lördag, då har jag med mig Sofis pojkar.
    Hoppas resan går bra och Välkomna hem
    kram kram

    SvaraRadera
  2. Varmt välkomna hem! Jag har saknat er!

    SvaraRadera
  3. Hejsan. Hoppas att resan gick bra. Känslig som jag är, fick även jag tårar i ögonen när ni skrev om hur det var att säga hej då till katterna. Tänk vilken grej ni har varit med om alla 3. Och Pontus, vilken erfarenhet rikare han är. Skulle faktiskt själv vilja göra en sån här grej. Jag skulle faktiskt vilja åka ett halvår till Sverige så Adam fick gå i skolan där, men till Sverige kan man ju inte bara åka och vara i 6 månader, finns inte ekonomi till det utan då måste man jobba och vem anställer en på 6 månader? Och boende? Tror inte jag skulle palla att bo hemma hos någon i 6 månader. Vem vet, kanske är det någon som har samma tankar som mig och vill flytta hit? Ha det så gott och sköt om er.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Först av allt vill jag tacka er för en underbar blogg!! Det har varit helt fantastiskt att vakna upp på mornarna och kunna börja dagen så bra! Jag hör alltid era röster när jag läser och ofta brister ut i skratt!
    Framför allt Tilda har läst med mig och det har faktiskt blivit ett bra sätt att öva upp hennes snabbhet i att läsa på svenska!

    Jag är förvånad att ni inte gått in i fönstret tidigare. Åsa du bröt väl nästan näsan hos oss?
    Skönt att det bara var ångest över att åka och att du inte var dålig på riktigt. Vem sjutton skulle inte kräkas över att lämna Thailand och katterna.

    Väldigt bra val med Castaway som sista måltid för denna gång. Hade jag nog oxå gjort!

    Måste säga att de där buskarna gör sig utanför köksfönstret men blev samtidigt orolig för katternas hus. Vad händer nu?

    Nu sitter ni väl på planet mot Stockholm, hoppas att flygresan har gått bra och att ni hittade skor till Pontus på Singapores flygplats.

    stor puss o kram
    Anna

    SvaraRadera
  5. AJ aj, tusan vilken otur, Åsa!
    Hoppas resan går braför er.
    Hör av er när ni är hemma. Och välkomna hem och hit på lördag.

    SvaraRadera
  6. Ett stort TACK för att jag fick följa med er på ännu en resa som har varit helt fantastisk, en ren fröjd att börja dagen med er blogg.Jag har varit med fast ändå varit i kalla och snöiga Sverige.
    Tack ännu en gång och välkomna hem.
    Ewa/mamma Karims jobbarkompis.

    SvaraRadera