tisdag 23 mars 2010

Åsornas krypin

22 mars

Poppe hängde som vanligt med kompisar och vi ville prova något nytt matställe igen. På vår förra långledighet på Naxos hann vi nästan beta av nästan alla restauranger på hela ön. Här har vi många kvar.

Vi hittade ett väldigt thailändskt ställe som inte ens hade ett namn med västerländska bokstäver men låt oss kalla det för Åsornas krypin.
Bredvid Åsornas krypin var det en bilmek. Det är svårt att se vart Åsornas krypin slutar och bilmeken börjar. Så där thailändskt charmigt. God mat hade de också. Och rackarns billigt.

IMG_9470 
Vi tog lite drickbart på The Tavern och sen en sista sängfösare på en liten charmig bar på väg ner mot stranden vid Palm Beach.

När vi suttit där ett tag kom bartendern fram och pratade lite. Han avslutade med att verkligen tacka oss för att vi kom till hans bar.
Lill-Åsa som måste ha någon hormonell rubbning blev alldeles tårögd av hans gullighet.

IMG_9482

Den här lilla sötnosen i baren hade bara tre fungerande ben men han verkade inte deppa över det utan hoppade runt lika mycket som brorsan med fyra fungerande ben.
 IMG_9484

Baren var som sagt liten och rymde nog inte fler än max 20 personer. Karin, den ligger bredvid den lilla baren som säljer smycken.
 IMG_9476

The King of Koh Lanta.
 IMG_9481

23 mars 

Imorse vaknade Pontus med huvudvärk och illamående och blev därför kvar i sängen och Åsa fick ringa och sjukanmäla honom. Det händer ju inte alltför ofta och vi hoppas att han är på benen igen imorgon.

Vi hade ett uppehåll i promenerandet när Holmisarna var här men nu motionerar vi igen.

Idag hyrde vi även solstolar och parasoll och låg och läste och bara myste. Vi körde mantrat "Här och nu" några gånger också.

IMG_9487

Vi njuter av lugnet och försöker att glömma att vi sitter på jobbet i nästa vecka. Hur fort kan en thaimout gå egentligen? Tre månader i Sverige är bara en månad i thailändsk tid. Vad dumt.
 IMG_9488

När vi kom hem vid 14.30 sov Poppe fortfarande. Huvudvärken var bättre men illamåendet var kvar. Det blir nog en lugn kväll i kväll.

2 kommentarer:

  1. Det blev kanske inte några smycken igår då!
    Oj vad jag kommer att sakna er Thaimout blogg men så himla roligt att ni kommer hem. Blandade känslor kan man säga. Precis som ni oroar jag mig för dom söta små liven (inte ni, utan katterna förstås)Kan inte Papph se till dom lite i övergången när ni åkt? En lite idé bara! Kramar från mig till er alla tre

    SvaraRadera
  2. Håller med Karin, gud så jag kommer sakna Thaimout bloggen.

    Trist för Pontus, hoppas att han är piggare idag! Inte konstigt att bli illamående och ont i huvudet ibland när det är så varmt, kanske lite obalans bara i systemet. Skönt att få en AC dag.

    Mysigt att gå på de riktigt lokala ställena. Saknar redan Mama's.
    Banana fritters...

    Allt bra här. Andra dagen på gymet, börjar redan känna mig fräschare!

    Kram Anna

    SvaraRadera