fredag 26 mars 2010

Byggstart och skolslut

25 mars

Förra gången vi var på Funky Fish fick vi ju ett larvregn över oss. Pizzan som Pontus beställde var dock delicious och vi har inte kunnat släppa tanken på den sen dess. Pontus ville ju också följa med men kompisarna drar mer. Tänk att man inte kan muta honom med pizza längre…:)

Utsikten från Funky Fish går inte av för hackor.

IMG_9564

Trots höga förväntningar var pizzorna supermegagoda. En capriocciosa till Lill-Åsa (som på Funky Fish även innehåller salami). Åsa beställde en Al Tonno med tonfisk och lök.
 IMG_9566

Då vi börjar få någon typ av vi-måste-suga-ut-det-sista-ur-Koh-Lanta-känsla kunde vi inte åka hem efter middagen utan åkte till en bar som heter Bambies. Där hade de en huskatt som utseendemässigt mer stämmer in på Chang, Chili och Chicago än Kerstin. Vi var ju dock med på själva förlossningen så vi vet ju vem som står som mamma på födelsebeviset.
 IMG_9570

När vi kom hem var det dags för den obligatoriska drinken på altanen. Normalt sett är ju katterna då inne i vårt sovrum men vi vågar inte lämna de ensamma så långa stunder längre då de är så busiga. Igår fick de därför följa med ut på altanen.

IMG_9576

Det var jättespännande.
 IMG_9577

När det busat runt och upptäckt allt nytt blev det tvärtrötta och Chang somnade hos Åsa och Chili och Chicago i Lill-Åsas famn.
 IMG_9578

26 mars 

Eftersom Kerstin är en djungelkatt och vi faktiskt inte är hennes mattar och husse tar vi inte längre något ansvar för hennes dåliga bordsskick. Vi hoppas bara inte att de kommande gästerna har några problem med katter på frukostbordet. Smör är jättegott och vi skäms.

IMG_9582

Vi åt en tidigare frukost än vanligt imorse eftersom vi var inbjudna på avslutningssamtal med Pontus lärare före skolan började.

Efter det trevliga samtalet med hans fantastiska lärare Peo åkte vi mot husbygget då det skulle finnas en chans att husbygget skulle dra igång på riktigt idag.

När vi kom dit var det full aktivitet med betongbilen på plats. Betongföretaget CPAC ligger precis vid Lanta Loft och det är deras skylt vid vägen som vi haft som riktmärke för vart vi ska svänga av från huvudvägen.
 IMG_9583

Thomas var där med fru och barn och hälsade oss välkomna.
 IMG_9586

Nummer nio är ett lyckotal bland buddhister och den officiella byggstarten var därför klockan 09.09 och vi fick nio stycken rökelsepinnar var, som vi tände.
 IMG_9587

Precis på klockslaget skulle vi önska oss något och sen ge våra rökelsepinnar till cementgubbarna som stack ner pinnarna runt formen där cementen sen hälldes i.
Sen tände de på en raket som högtidligt visar att bygget nu är i gång.
Gro och Axel, de har börjat med huset bakom ert för att den marken var förberedd.

Idag var alla katterna framme vid matskålarna och mumsade.

IMG_9595

Jaha. Sista samlingen. Flaggan var hissad idag och vi inbillar oss att de ville hedra Poppes sista dag :)
 IMG_9598

Det var rekordmånga som slutade idag så Pontus var inte direkt ensam som fick gå fram och få sin medalj.
 IMG_9601

En kram från Peo blev det också innan det var dags att sjunga den thailändska nationalgången för sista gången.
 IMG_9603

Lite sorgligt var det allt men vi är bara så glada över att de här månaderna varit så fantastiska för Poppe och att han trivts så otroligt bra i skolan som han gjort.

IMG_9604

Sen bar det av till fredagstraditionen och idag var vi förstärkta med Elin som inte bangade på en banana split och Cola. Kul, tycker vi.

3 kommentarer:

  1. Självklart är jag glad över att ni ska komma hem, kommer det kommer en tår när jag läser dagens inlägg. Tänk att flytta från något man inte vill lämna, hu! För vem vill lämna Paradiset?
    Kraaaaaaaaaam till alla

    SvaraRadera
  2. Jag gick och tänkte på er hela dagen igår...
    Hur Lill-Åsa skulle få tårar i ögonen när hon fick sin sista öl på fredagsstället och hur det skulle kännas på assemblyn.
    Jag kan få en tår i ögat bara vid tanken på att inte få följa er varje dag, kommer sakna er mera än vanligt då.

    Vilken grej att ni hann vara med på den officiella byggstarten!! Så häftigt med rökelsen osv.

    Försök nu att njuta av det sista dygnet även om jag förstår att ni i tankarna redan är på väg.

    stor puss och kram
    Anna

    SvaraRadera
  3. meeeeen vad fint, nastan sa en tar trillar med ert husbygge, fantastiska dem ar pa sa sett <3
    Ja vilken tid ni alla tre har haft & vilen tid jag har fatt ha & njuta av Thailand en gang till.
    Njutit varje bild & era roliga meningar & ord.
    Nu lite langre fran mig, men men anar att ni far det bra hemma med, vem vet kanske ses vi igen nagon annanstanns i varlden KRAMAR Lollo

    SvaraRadera