torsdag 25 mars 2010

Sjätte sinne

24 mars

Våra älskade katter som vi (och många av er också) undrar hur vi ska kunna säga hejdå till. Kerstin och Charlie med sina olika personligheter och de bedårande små tre.

Igår när vi skjutsade Pontus till Klong Dao för att vara med kompisarna, stannade vi kvar där också en stund. Berget man ser på fotot nedan är det berg som vi redan älskar och säkert kommer tycka ännu mer om när vårt hus kommer att ligga precis bredvid.

IMG_9505

Vi har med flit varit mest på Long Beach under den här tiden då vi ju kan räkna ut att vi kommer att bli flitigare besökare på Klong Dao så fort huset är klart.
Vi har därför nästan inte besökt några restauranger och barer där så det känns kul inför kommande resor hit.
Igår besökte vi trots allt en bar vid vägen där vi satt i en gungsoffa och tittade på folket som gick förbi.

IMG_9512

När det var middagsdags drog vi oss tillbaka till Long Beach och Soi 14 som är ett litet hål i väggen och är ett väldigt charmigt ställe med god mat.

IMG_9525 
Lill-Åsa i sin nya beige pikétröja.

IMG_9521

Vi försöker verkligen suga ut varenda minut av de dagar som nu är kvar och tycker nog att vi lyckas ganska bra med det. Om vi får säga det själva.
  IMG_9526

Vi kom hem vid 21-tiden och satte oss på vår altan. Punktligt klockan 22.00 när Poppe ska vara hemma gled kunga-moppen upp på vägen utanför. Vi har åkt med denna kille förut, om ni kommer ihåg.

IMG_9537

Han blev glad över att träffa oss igen och slog sig ner och vi bjöd på en SangSom och Cola. Han berättade om sin restaurang i Saladan som blev förstörd av tsunamin och om sin 1-årige son som har en svensk mamma.
 IMG_9542

Han berättade också att han är utrustad med ett sjätte sinne och att han normalt tar 5000 THB för att spå folk i händerna.
Vi skulle ju självklart få det gratis ;)

Han berättade att Åsa varit gift två gånger (nåja, nästan) och att hon kommer att ärva pengar i framtiden (man hoppas ju).
Pontus kommer att bli en Casanova (kommer bli?) och ha många tjejer, han är smart men han ger aldrig mer än 80% i något han tar sig för (dööööh). Han kommer också ärva pengar (det blir väl arvepengarna som Åsa inte hunnit sätta sprätt på…)
Lill-Åsa kommer bara gifta sig en gång (räcker bra) och har tre förhållanden innan dess (stämmer på pricken). Hon jobbar statligt och är bra på det hon gör (döööööh, igen).
Det mesta han sa stämde faktiskt ganska bra och har är en riktigt rolig prick.
 IMG_9546

När han åkt iväg för att skjutsa andra i sin kungastol bar vi ut kattungarna till baksidan som vanligt. Förut har de alltid hållit sig i kartonghuset men nu springer de runt som vildingar bland löv och skräp. Här sitter Chili och sjunger på "Born in the getto".
Stackars katter.

IMG_9548

 25 mars

Pontus näst sista skoldag i Lilla Svenska skolan. Åsa och Poppe har alltid en liten pratstund på moppen till och från skolan och den kommer de båda att sakna.

Vi Åsor kände för en lunch i Old Town så vi tog en stilla moppetur dit för att verkligen hinna insupa allting längs vägen.
I Old Town har de numera inte kvar de röda lyktorna som hängde över vägen. Vi antar att nyår verkligen är över för den här gången.

IMG_9555

Efter en god lunch på Fresh åkte vi tillbaka mot Long Beach för att unna oss en massage. Varför inte en sista på Dreamy Spa? Vi tog en varsin thaimassage som var himmelsk med mycket tigerbalsam och även kokheta svampar som de tryckte på olika punkter på kroppen med.

Innan det var dags att hämta Poppe i skolan hann vi en sväng förbi husbygget. Där var det full aktivitet och säkert 10 personer som jobbade. Härligt att se!

IMG_9559

Pontus hade haft en mycket bra dag i skolan och hade en massa positiva saker att berätta under moppeturen hem.
Väl hemma mötte vi Duktik som numera genomgår någon slags uppfostringskur. Hon är nämligen helt vild och bits så fort hon kommer åt. Här sitter hon fastkopplad på tuktuken men ett rosa halsband som matchar tungan. 

IMG_9560

2 kommentarer:

  1. Gud så söta. Vilka ögon. Jag kan ju tänka mig att det kommer att gråtas innan ni lämnar dom.
    Huu, så hemskt.
    Ja, det gäller väl att suga ut det göttaste nu innan hemresan. Ha det gott och njuuuuuuut
    Kram

    SvaraRadera
  2. Både skrattar och blir ledsen när jag läser inlägget. Känner er ångest när man läser.
    Jobbigt för Pontus att säga hejdå till kompisar och sin nya vardag. Förstår att ni kommer sakna era moppeturer. Jag älskar mina prommisar med barnen till skolan, det är då vi avhandlar allt som händer i deras värld. Det är sällan de vill prata när vi väl är hemma. Då är det mest stängd dörr som gäller.

    Jag drömde om Duktik inatt, han var lika intensiv inatt som i verkliga livet. Katterna och Duktik ska hänga med till skolan idag då Tilda ska hålla news för sina polare.
    Good luck att fostra den hunden...

    Kul att det händer saker och ting med huset. Ni får gärna skicka länken så vi kan hänga med på bygget här!

    Kul att skypa igår!!

    Sista assemblyn idag...får tårar i ögonen bara jag tänker på det.
    puss
    Anna

    SvaraRadera