lördag 13 mars 2010

Holmströmmarna är här!

12 mars

Dukdik växer och växer. Nu vågar han även stå vid mopparna när man ska åka iväg. Han är inte rädd om livet, han inte.

IMG_9074

Vi åkte ner på Long Beach och tog en massage vid stället där vi brukar hyra solstolar och parasoll. Igår blev det en oljemassage.

IMG_9076

Vi valde igår att äta på ett lite enklare ställe längs vägen i Saladan. Tokmysigt, apbilligt och svingott.

IMG_9079

Det var ju fredag så det blev en varsin öl som måltidsdryck. Iskall. Tschhhh. Klunk klunk klunk.

IMG_9080

Vi fick ett sms från Pontus som frågade om han fick sova över hos en kompis. De skulle bli tre killar varav den ena just gått sin sista dag i Lilla svenska skolan. Självklart fick han det.

Nu blev vi ju lite ställda, barnfria och allt. Ett barbesök kanske?

IMG_9082

Stället drevs av engelsmän och var så där där mysigt hemtrevligt. De hade hyrt in en svensk bartender som annars jobbar på ett dykföretag eftersom det var tydligen skandinavisk kväll. När de började spela en låt med texten "blå sockiplast" kände vi att det var dags att åka hem.
 IMG_9085

Det blev tyvärr inte att Pontus sov borta. Han ringde när vi kom hem och sa att han också var på väg hem med en dunkande huvudvärk. Han hann inte mer än komma innanför dörren innan han kräktes. Migrän för andra gången.

13 mars

Pontus vaknade pigg som en mört. Vi städade lite sen åkte vi spända mot piren där vi länge stod och spanade mot en båt som var på väg in mot hamnen. Äntligen skulle de komma!

IMG_9094

Tre båtar kom men fortfarande ingen Holmströms-familj. De la till vid en annan brygga och vi fick sen sms om att de redan satt på en tuktuk. 
 IMG_9097

Vi slängde oss på mopparna och hann precis i kapp dem när du rullade in på Nautilus. Där blev det pusskalas!

IMG_9098

Men det blev inget boende på Nautilus då de inte kunde erbjuda två extrasängar. Paph var snäll och kom och hämtade hela familjen med packning och allt och skjutsade upp dem till Lanta Loft.
 IMG_9102

Där tog vi det lugnt med lite dryck och frukt medan Paph fixade allt. Åsa har ju fyllt år och fick ett fint kort av Tilda. Snygg, eller hur? Eric hade också ritat ett fint kort till LIll-Åsa som fyller år i juni men det ligger nog kvar på hotellet i Phuket. Det är säkert någon städerska som blev jätteglad för den teckningen. Vi fick också en varsin snorkelutflykt i present så nu ska vi alla åka runt de fyra öarna på måndag. Pontus kan också följa med för han har fått ledigt från skolan. Jippiee!

 IMG_9111

Eric och Tilda fick varsina pois av oss och Poppe kör en snabbkurs.
 IMG_9103

Här myser vi.
 IMG_9105

Lunchen intogs klockan 16.00. Aningens senare än vanligt.
 IMG_9106

En spottlosta ifrån oss bor nu familjen Holmström i en egen villa med en egen liten pool. Kunde inte ha blivit bättre. Paph är bäst!

IMG_9108

Nä nu ska vi umgås.

4 kommentarer:

  1. Ohh, så roligt med nya goa grannar. Bor dom i husen till vänster om er då antar jag.
    Väntar med spänning på att höra vad Tilda och Erik tycker om missarna.
    Krama alla från mig
    Karim

    SvaraRadera
  2. Åh så härligt att få träffas. Mys på och njut i fulla drag. Kramar till er alla

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att dom är framme! Och skönt att allt löste sig till det bästa när det gäller boendet. Men det är ju det som är så härlgit med Thailändare, INGET absolut INGET är ett problem för dom, ALLT löser sig. Det man t.ex inte får plats men inne i en bil, ja det spänner man fast på taket på ett eller annat sätt. Vi har varit med om mycket sådant. Därför är det så lätt att resa i Thailand också. Härligt att Pontus fått ledigt på Fredag. Ser som sagt fram emot att få se bilder sedan när dom kommer hem och under tiden dom är hos er, ja då får vi kolla på era. Vad tycker Tilda om katterna? Jättefin bild på dig, hon är så duktig på att rita.
    Ge Anna en STOR kram från mig.
    Kram Eva!

    SvaraRadera
  4. Gu sa fint dem bor mina Aussie vanner tok & sa hor ju till da man reser lite aventyr sitter sallan fel, kul att se er igen alla tillsammans men jo lite avvis....

    Kram lollo

    SvaraRadera