söndag 14 mars 2010

Monkey business

13 mars

Paph är som sagt en klippa och igår fick han ytterligare en gång visa vad han går för. Först fixade han ju så att Holmisarna kunde bo i en av poolvillorna (Karin, den där den gnälliga ungen ville att mamman skulle flytta moppen så att hon kunde komma förbi och fram). För er andra är det huset som man ser till vänster i bild, bakom elstolpen. Paph fixade även en tuktuk till dem och här kommer de farande nerför backen.

IMG_9113

Micke fick prova sina tuktuk-kunskaper ordentligt redan första kvällen då de ville åka till Saladan och shoppa. Det gick galant trots att fordonet visst är snedvidret och han måste korrigera i alla svängar.

När vi shoppat en stund tog vi en vätske- och tilltuggspaus.
 IMG_9115

När vi kom hem gick Holmströmmarna och knöt sig. Klockan var ju trots allt 02.00 i deras kroppar. Bra jobbat!

Vi hade bestämt oss för att inte bära in de små liven då klockan var så mycket. Vi vuxna satt ute på altanen medan Poppe slappade framför en film. Klockan 23.00 när det var dags att lägga sig hittade vi tre små söta kattungar precis innanför vår sovrumsdörr. Kerstin hade burit in alla och passerat Pontus tre gånger utan att han hade märkt någonting. Hon är allt vår ninja-katt. Eller så var Pontus djupt koncentrerad på filmen.

Kattungarna springer nu omkring en hel del och igår kväll kröp de allihopa in under vår garderob.

IMG_9117

Till och med Chang som är så blyg av sig vågade sig in där under.
 IMG_9121

Vi fick ut dem, tack och lov.

IMG_9122

Kvällsrutinen är att Lill-Åsa offrar livet och går runt huset i mörkret bland kungskobror, pytonormar och grannens hund. Sen lämnar vi över kattungarna genom köksfönstret och lägger ner dem i sin lilla kartong och säger godnatt. Ännu har vi inte fått något svar men de är ju så små.
 IMG_9125

14 mars

Då Holmisarna är lite morgonpiggare än oss hade de hunnit njuta av Long Beach på morgonkvisten medan vi låg och sussade.

Vi hade bestämt att vi skulle köra ett litet mini-Lanta-runt och åkte över på östkusten mot View point och upp slingervägarna över mot västkusten igen. Tydligen måste man tanka även en tuk-tuk och vi stannade till på ett lite ställe och fixade det.

IMG_9127

Vi stannade till en snabbis precis innan Klong Nin för att se om det fanns några coola solbrillor till Tilda men det fanns bara "killiga" solglasögon.
 IMG_9129

Lunchen intogs på Klong Nin.

IMG_9131

Efter en stunds snorkling åkte vi vidare söderut på jakt efter apor. Vi valde att gå ner på “djungelvägen”, där vi tidigare varit med Karim och Maria. På vägen ner lyckades vi se ett par apor som hade en intim stund. Bara så där, uppe i ett träd mitt på dagen!

IMG_9134

De satt inte kvar när vi gick tillbaka.
 IMG_9137

3 kommentarer:

  1. Så mysigt. Koh Lanta har allt man kan önska sig. (utom solbrillor till Tilda då förstås.
    Kram till er alla

    SvaraRadera
  2. Sedan undrar jag. Kan det vara så att Pontus växt om sin moster? Ser nog så ut tycker jag:-)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Kära Karim,

    Visst är det så att Poppe växt förbi moster Anna. Holmisarna var i chock första dygnet över hur lång Pontus blivit. Vi tror att han växer av sol, värme, nudlar och kycklingburgare :)

    kram kram

    SvaraRadera