måndag 29 mars 2010

Jaha, det var det det

28 mars

Här boardar vi planet från Krabi till Bangkok.

IMG_9681

Efter en timmes flygning landade vi i Bangkok där vi förberedde oss för en lång väntan på nästa flyg mot Stockholm.

Vi började med mat och var alla eniga om att det var gluffa-gluffa-mat var det som gällde. När vi fick se Burger Kings skylt nästan sprang Pontus åt det hållet.
Även Lill-Åsas illamående gav med sig och hon kunde äta även hon.
 IMG_9682

När vi lämnade Sverige den 29 december hade Pontus storlek 39 i skor. Det har han inte längre. Hans gamla skor fick han inte ner foten i så han fick åka hem i flipflops. Här gör vi ett försök till skoinköp men 40,5 var för små (det visade sig idag att han nu har storlek 42!!!) och de hade inga större i de modeller som han gillade. Han fick därför fortsätta resan i flipflops.

IMG_9683 
Hinduism är ingen stor religion i Thailand men trots detta har det en jättestor staty med män i naturlig storlek och Vishnu i mitten.

IMG_9687

Vi hade fem timmar att slå ihjäl och då kändes thai massage som en bra idé. Poppe ville hellre shoppa för de 500 THB som det kostade för en massage.
Det ser ut som att Lill-Åsa har sålt smöret och tappat pengarna men så här ser man ut när man är trött, har pirrvärk i benen och lite lätt illamående
 IMG_9688

Vi fick byta om till söta pyjamasar. Sen trodde vi att vi skulle kunna ligga och halvslumra under massagen men där misstog vi oss. Satan vilka starka nypor de hade. Pirrvärken var som bortblåst efteråt.
 IMG_9689

Vi slog oss ner för en glass/öl- och bloggstund innan det var dags att boarda.

IMG_9690

29 mars

Flygningen gick väldigt smidigt. Vi satte oss på planet. Maten kom in. Vi åt. Vi somnade. Vi tittade på en rolig film, Old Dogs och sen var vi framme. Med det här flygplanet landande vi på Arlanda klockan 07.30 i morse.
 IMG_9691

Fullständigt overkligt att vara tillbaka i Sverige.

IMG_9692

Vi hade ju hoppats på att snön skulle vara borta, men icke! En rejäl snöhög, stor så man knappt kan se porten.

IMG_9698

Våra underbara grannar hade köpt ett startkit till oss innehållande frukost och dessutom stod det en fin bukett tulpaner på bordet.
Den här skylten hade gullgrannarna också gjort.
Tusen tack, familjen Andersson för allt ni gjort!

När vi kom in i lägenheten stod vi som chockade alla tre. Lägenheten hade krympt. Hade fru Andersson varit inne och tvättat den för varmt? Vardagsrummet var löjligt litet, men väldigt gulligt.

IMG_9699

Jaha det var den Thaimouten och det här var det sista inlägget. Tusen tack till alla er som följt oss. Ni har fått se oss Åsor växa på bredden och Pontus har dragit iväg 5 cm och tre skostorlekar. Tack också för alla kommentarer och mail som har fått vår blogg betydligt mer levande. Ytterligare ett stort tack till alla er som kommit och besökt oss och som också varit gästbesökare på vår blogg.

Från och med imorgon tar vi upp vår gamla "hemmablogg” där ni kan följa vårt liv i ekorrhjulet i vår lilla tvåa på Hägerstensåsen.

5 kommentarer:

  1. Välkomna hem, och stort tack för att jag fick följa med via cyberrymden.

    SvaraRadera
  2. Tänkte vara lite positiv och funderade på vad som kunde vara bra med att åka till Sverige. Fick fundera rätt länge och bilden på snöhögen gjorde ju inte direkt att det blev lättare.
    Jag kom iallafall på att det måste ju vara trevligt med kranvatten och att ni kan kolla på annat än thai-tv. Hjälper det?

    Nu önskar jag lycka till på nya jobbet syster yster och att Pontus får två bra dagar i skolan innan skolan börjar. Lill-Åsa har väl ett par dagar innan allvaret börjar om jag minns rätt!

    Ha en bra vecka så syns vi på den andra bloggen!

    Puss Anna

    SvaraRadera
  3. Välkomna hem, nu kommer våren med stormsteg!

    SvaraRadera
  4. Välkomna hem! Solen skiner och värmen kom nog med er från Thailand. Det tackar vi för. Drar till pappsen i em.
    Kram till er alla som växt från en som följ ert exempel

    SvaraRadera
  5. Tacksam att fått dela er Thaimout med er !
    saknar den liten men tur att ni orkar & VILL fortsätta hemma blogg, Gillar ju er <3

    Massa Höst Kramar från mig i Perth !

    SvaraRadera