lördag 27 mars 2010

Earth hours

26 mars

Igår hade vi ett strömavbrott mellan 18.00-22.00. På Koh Lanta tar man det här med Earth hour på största allvar och slog till på att starta i förväg med hela fyra timmar! :)

Vi åkte ner till vägen för att hitta någonstans att äta. På Papaya satt alla gäster i totalt mörker så när som på stearinljus på borden.
På fotot ser det ljust ut men det är bara på grund av kamerablixten.

IMG_9605

Det blev en riktig candle light dinner.
 IMG_9607

Medan vi väntade på att Pontus skulle komma hem från en kväll med kompisarna, satt vi och gullade med kattungarna. De hoppade och lekte tills de allihopa slocknade i knäet.

IMG_9611

26 mars

Det räckte inte med Earth hour igår utan idag fortsatte de i samma bana och körde med ytterligare fyra timmars mörker.
I väntan på ljus köpte vi ett hus. Vi skrev på de sista fyra kontrakten så nu är det bara att vänta på att de ska bygga färdigt.
Kanske att Thomas vill ha lite mer betalat också.

På stranden har man inget behov av el så vi började med lunch på stället med parasollerna. Maten är verkligen toppengod där och priserna är väldigt låga. På tal om låga priser. För två solstolar och en parasoll betalar man 60 THB här. Lill-Åsa pratade med några norrlänningar som berättade att de hade betalat 240 THB för samma sak i Phuket.

IMG_9612

På himlen tornade mörka moln upp sig så vi packade ihop våra saker och gick mot mopparna. Vi mötte då den här uppblåsta killen som nog inte bryr sig om de mörka molnen.
 IMG_9614

Preciiiiis när vi kom på uppfarten öppnade sig himlen. En mycket entusiastisk Pontus slängde sig i poolen.

IMG_9619

Kattungarna var riktigt ivriga på att få komma in. De tyckte inte alls om regn, sa de. Usch, vi tänker på regnperioden som kommer nu. Lill-Åsa har stirrat på de två små buddha-husen som står utanför Lanta Loft där våra buddhistiska vänner lämnar offergåvor. Fattar ni vilka bra hus det skulle bli för våra kattvänner? Tror ni att Paph och gänget tar illa upp och vi flyttar husen till vår baksida? :)

Så här annorlunda ser det ut från vår altan när det regnar. Riktigt mysigt och det luktade jättegott. Nu skiner dock solen igen.
 IMG_9621

Någon som också blev lycklig av regnet var den grodan.

Vi var på tvätteriet idag och hämtade vår sista omgång rena kläder. Tyvärr blev Åsa av med alla sina trosor som de trodde hade hamnat i någon annans tvättpåse. Nu kan det vara någon stackars äkta make som får fan för att det finns okända stringtrosor i deras gemensamma tvätt.

När Åsa la den rena tvätten i byrån glömde hon ena lådan öppen. Kanske är det Kerstin som är trostjuven…

IMG_9629

På våra flygbiljetter står det att vi ska åka till Sverige imorgon. Fjantigt.

2 kommentarer:

  1. Nope, tror inte alls att hon tvattdamen har slarvat bort dem. Tror att hon samlar på trosor från hela världen. Alla mina vita nya Bond trosor är ju borta efter sista tvätten...

    Ja jisses, stackars katterna. Kanske ni ska sy upp några regnrockar och en varsin sydväst åt dem?

    Då har ni verkligen gjort er Earth hour. Vi tjuvstartade en timme tidigare och avslutade en halvtimme för tidigt. Allt för att anpassa det för så trötta barn efter en intensiv dag.

    Undrar så vart ni ska gå och äta ikväll?
    Njut av kvällen och hoppas att resan till Sydney går bra;-)

    stor puss
    Anna

    SvaraRadera
  2. KohLanta grater att ni far hem, eller ivag ett tag iallafall, sa jag suckar med faktist men jag grater inte :O) well done Lollo
    TREVLIG RESA ta hand om er !

    SvaraRadera